Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vision Walk stapretraite ~ 21 tot 23 juli 2023

21 juli @ 13:30 - 23 juli @ 17:00

Tijdens deze retraite wandel je gedurende een weekend met een groep in de magische bossen van de Ardennen. We overnachten deze 2 dagen in onze bossen. De uitnodiging van deze stapretraite is om dieper in je eigen natuur te zakken. Jouw intentie voor de tocht is je vertrekpunt. We gaan daarmee aan de slag doorheen meditaties, ademhaling, wandelen in stilte, gesprekken met medewandelaars en deelcirkels. En natuurlijk door simpelweg in de natuur te zijn.

Elke dag wandelen we van één plek naar een andere en ontdek je prachtige locaties in de Belgische Ardennen. We overnachten in het bos en koken op houtvuur. We wandelen regelmatig in stilte, in gesprek met de natuur of met onze medewandelaars.  De groep of gemeenschap is heel belangrijk in deze retraite, omdat we elkaar voortdurend steunen tijdens de reis. De stapretraite is ideaal als je in een belangrijke overgang zit in je leven zit. Je overgang wandelt dan mee met jou en zo krijgt dit ook een bewuste plek in je leven. 

De wandeltocht vindt plaats in de dalen, bossen en bergen in de omgeving van La Roche en Ardenne. We vertrekken vanuit het Chamai retraitecentrum en verblijven elke nacht in de bossen van Chamai. We komen langs prachtige en krachtige plekken in de omgeving. We verbinden met de bossen zoals ze vandaag de dag zijn in al haar vormen en kleuren.


Hoogtepunten

 • Elke dag in groep wandelen van mooie natuurlijke plek naar plek
 • Stiltemomenten met de groep in de bossen
 • Diepgaande en respectvolle verbinding met het bos en dagelijkse natuur teachings (vanuit druidistisch/sjamanistische traditie)
 • Natuurrituelen
 • Deelcirkels
 • Overnachting met de groep in het bos en koken rond het kampvuur
 • Leren van natuur vaardigheden zoals vuur maken, shelter bouwen, koken op het vuur, eetbare wilde planten
 • Ochtendmeditatie en yoga in het bos
 • Tijd om te ontspannen onderweg (zwemmen in een rivier, kampvuur maken, luieren in het bos)
 • Alle maaltijden (vegetarisch) zijn voorzien (extra snacks neemt je best zelf mee)
 • Digitale detox

Niveau

Ga uit van een gemiddeld wandelniveau: je wandelt ongeveer 10 km per dag over paden door het bos en velden en landweggetjes. We hebben elke dag ruim de tijd om de afstand te overbruggen, dus we nemen alle pauzes die we nodig hebben. Onderweg hebben we ceremonies en meditaties. Het terrein is wel soms best ruw en stijl (de Ardennen), dus een basisconditie is welkom voor deze stapretraite!

Verblijf

Tijdens de wandeltocht overnacht je elke dag in een stukje bos van Chamai in de omgeving van de Ourthevallei. Je slaapt in je eigen hangmat of tentje. Je draagt tijdens het wandelen enkel je dagspullen in een rugzak, je slaapmateriaal en gezamelijk materiaal (shelter, kookgerei, eten en water) worden door ons team steeds naar de volgende locatie gebracht. Daardoor hoeven we enkel onze lunch en water voor de dag mee te dragen. Tijdens de tocht zijn er enkele momenten waarop we ons kunnen onderdompelen in het water van de Ourthe. Voor het overige wassen van onszelf zijn aangewezen op het water dat we hebben op de locaties of onderweg uit bronnen of beekjes. Terugkeer naar de essentie van het leven!

Programma per dag

We beginnen de dag in stilte met meditatie en bezinning op je intentie op de kampplek. Daarna ontbijten we samen. Elk van de deelnemers en begeleiding neemt ieder dag een andere taak op zich in het kamp in de ochtend of ‘s avonds: hout sprokkelen, water halen, vuur maken, koken, etc. Na het ontbijt houden we een deelcirkel, waarna we het kamp opbreken en vertrekken voor de dagtocht. Soms vertrek je met een vraag of een bezinning in stilte, soms ga je in gesprek met een reisgenoot. Tussendoor stoppen we af en toe voor een pauze op een mooie plek en om iets te snacken. Tegen de middag houden we een langere stop om te lunchen en daarna volgt een sessie natuur teachings met oefeningen tijdens het wandelen. Tegen de latere namiddag zetten we opnieuw het kamp op, waarna we gezellig samen koken en eten bij het kampvuur. De avonden zijn meestal vrij, maar af en toe houden we ook een ceremonie samen bij het vuur. Als begeleiders gebruiken we een programma, maar we volgen ook de energie van wat in het moment nodig is.

Overzicht van de dagindeling:

Dag 1  – Aankomst en landen

13.30 Aankomst in retraitecentrum van Chamai
14.30 Introductie en kennismaking
15.30 Vertrek naar het bos
17.30 Aankomst en opbouw kamp
19.00 Avondeten
20.00 Eerste deelronde en formuleren van eigen intentie voor de tocht

Dag 2 – Verbinden met jezelf en samenzijn

07.30 Stilte meditatie en deelronde
08.30 Ontbijt en inpakken
10.00 Vertrek wandeltocht – ceremonie
12.30 Middageten met natuur teachings
13.30 Wandelen
17.00 Aankomst en opbouw kamp
19:00 Avondeten
20:00 Rondom het kampvuur met deelcirkel, liedjes, muziek, verhalen..

Dag 3 – Afsluiting en terugkeer

07.30 Stilte meditatie en het groeten van de dag
08.30 Ontbijt
09.30 Integratie en laatste deelronde
10.30 Opbreken en inpakken
11.00 Terugtocht naar Chamai
17:00 Aankomst Chamai en afscheid

Inschrijving en prijzen

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

De prijscategorieën voor de retraite zijn:

Standaard prijs: 390 euro
Supporter & business prijs (ook indien je graag een factuur wenst): 490 euro

Als de standaard prijs een barrière voor je is, kan je contact opnemen en kijken we of je aan een verlaagd tarief kan deelnemen.

Je bent volledig ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 250 euro. Het resterende bedrag dient betaald te zijn 3  weken voor aanvang van het weekend. Overschrijving op BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove. Met mededeling “Vision Walk stapretraite juli 2023 – je naam”. Indien het weekend geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren 3 weken voor de start van het weekend wordt het voorschot volledig ingehouden.

De Vision Walk stapretraite is een weekend dat we op regelmatige basis organiseren doorheen het jaar: de volgende data waarop het weekend plaatsvindt, is 22 tot 24 september 2023. Je kan ons een berichtje schrijven via chamaicentre@gmail.com, dan houden we je op de hoogte zodra het weekend gelanceerd is om je als eerste in te schrijven.

Begeleiders van de retraite

 

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een geliefde van de innerlijke en uiterlijke Wilde Natuur. Ze heeft een opleiding gevolgd als Wilderness Rites of passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië. Daarnaast beoefent ze al vele jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie, en heeft ze verschillende inwijdingen ontvangen in Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Als eigen beoefening, wandelt Sophie regelmatig pelgrimsroutes in de Ardennen, waar ze haar meest diepgaande inzichten mocht ontvangen over haar eigen leven. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind een sterke band met het land van haar voorouders koesterde. Na het zwerven door wilde plekken in de steden, verhuisde ze terug naar haar voorouderlijk dorp om Chamai op te richten, een retraite centrum, waar ze retraites in de natuur begeleidt voor groepen en individuen en ook groepen onderbrengt voor workshops in de natuur.

Gegevens

Begin:
21 juli @ 13:30
Einde:
23 juli @ 17:00