Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nog 3 plekjes – Vision Walk staptocht ~ Het Pad van de Pelgrim – 18 tot 21 juli 2024

18 juli @ 15:00 - 21 juli @ 16:00

Tijdens dit weekend wandel je doorheen de magische bossen van de Ardennen. De stapretraite is een uitnodiging om dieper in de natuur te zakken en jouw eigen natuur.

Jouw intentie voor de tocht is je vertrekpunt.

Elke dag wandelen we van de ene bijzondere plek naar de andere. We overnachten in het bos en koken op houtvuur. We wandelen regelmatig in stilte, in gesprek met de natuur of met onze medewandelaars. De groep of gemeenschap is heel belangrijk in deze retraite, we bewandelen het pad samen. De stapretraite is ideaal als je in een belangrijke overgang zit in je leven zit. Je overgang wandelt dan mee met jou en zo krijgt dit ook een bewuste plek in je leven. 

De wandeltocht vindt plaats in de dalen, bossen en bergen in de omgeving van La Roche-en-Ardenne. We vertrekken vanuit het Chamai retraitecentrum en verblijven elke nacht in de bossen van Chamai. We komen langs prachtige en krachtige plekken in de omgeving. We verbinden met de bossen zoals ze vandaag de dag zijn in al haar vormen en kleuren.

Hoogtepunten

  • Diepgaande en respectvolle verbinding met het bos en dagelijkse natuur teachings (vanuit druidistisch/sjamanistische traditie)
  • Overnachting met de groep in het bos en koken rond het kampvuur
  • Leren van natuurvaardigheden zoals vuur maken, shelter bouwen, koken op het vuur, eetbare wilde planten
  • Ochtend sit spot en strechen in het bos
  • Stilte momenten in groep
  • Tijd om te ontspannen onderweg (zwemmen in een rivier, kampvuur maken, luieren in het bos)
  • Deelcirkels
  • Natuurrituelen
  • Alle maaltijden zijn voorzien, snacks voor tijdens het wandelen neemt je best zelf mee
  • Digitale detox


Wandelniveau

Ga uit van een gemiddeld wandelniveau: je wandelt ongeveer 10 km per dag over paden door het bos en velden en landweggetjes. Je hoeft niets te dragen, behalve een dagrugzakje met lunch, water, snacks en je extra laagjes: je bagage wordt ’s avonds naar de plek gebracht door ons team. We hebben elke dag ruim de tijd om de afstand te overbruggen, dus we nemen alle pauzes die we nodig hebben. Het terrein is wel soms best ruw en stijl (de Ardennen), dus een basisconditie is wel welkom voor deze staptocht.

Verblijf

Tijdens de wandeltocht overnacht je elke dag in een stukje bos van Chamai in de omgeving van de Ourthevallei. Je slaapt in je eigen tentje, of je kan een hangmat van ons uitproberen op aanvraag. Tijdens de tocht zijn er momenten waarop we de Ourthe kruisen. Voor het wassen van onszelf zijn aangewezen op het water dat we hebben op de locaties of onderweg uit bronnen of beekjes dat we op het vuur kunnen koken. Terugkeer naar de pure essentie van het leven!

Programma per dag

We beginnen de dag in stilte met meditatie en bezinning op je intentie op de kampplek. Daarna ontbijten we samen. Elk van de deelnemers en begeleiding neemt ieder dag een andere taak op zich in het kamp in de ochtend of ‘s avonds: hout sprokkelen, water halen, vuur maken, koken, etc. Na het ontbijt houden we een deelcirkel, waarna we het kamp opbreken en vertrekken voor de dagtocht. Soms vertrek je met een vraag of een bezinning in stilte, soms ga je in gesprek met een reisgenoot. Tussendoor stoppen we af en toe voor een pauze op een mooie plek en om iets te snacken. Tegen de middag houden we een langere stop om te lunchen en daarna volgt een sessie natuur teachings met oefeningen tijdens het wandelen. Tegen de latere namiddag zetten we opnieuw het kamp op, waarna we gezellig samen koken en eten bij het kampvuur. De avonden zijn meestal vrij, maar af en toe houden we ook een ceremonie samen bij het vuur. Als begeleiders gebruiken we een programma, maar we volgen ook de energie van wat in het moment nodig is.

Dag 1  – Aankomst en landen

15.00 Aankomst bij Chamai
15.30 Vertrek naar het bos
17.30 Aankomst en opbouw kamp
19.00 Avondeten
20.00 Eerste deelronde en formuleren van eigen intentie voor de tocht

Dag 2 – Verbinden met jezelf en diep duiken

07.30 Sit spot en stretchen
08.30 Ontbijt en inpakken
10.00 Vertrek staptocht
12.30 Middageten met natuur teachings
13.30 Wandelen
17.00 Aankomst en opbouw kamp
19:00 Avondeten
20:00 Rondom het kampvuur met deelcirkel, liedjes, muziek, verhalen..

Dag 3 – Gezellig samenzijn & herbronnen

07.30 Sit spot en stretchen
08.30 Ontbijt en inpakken
10.00 Vertrek staptocht
12.30 Middageten met natuur teachings
13.30 Wandelen
17.00 Aankomst en opbouw kamp
19:00 Avondeten
20:00 Rondom het kampvuur met deelcirkel, liedjes, muziek, verhalen..

Dag 4 – Afsluiting en terugkeer

07.30 Sit spot en stretchen
08.30 Ontbijt
09.30 Integratie en laatste deelronde
10.30 Opbreken en inpakken
11.00 Terugtocht naar Chamai
16:00 Aankomst Chamai en afscheid

Inschrijving en prijzen

Sociaal tarief, op aanvraag via email: 390 euro (max. 2 personen)

Standaard prijs: 490 euro

Supporter & business prijs (als je een factuur wenst of iemand wil steunen die het financieel moeilijk heeft): 590 euro 

Is de prijs een barrière voor jou om deel te nemen aan dit weekend? Neem dan contact met ons op. We kijken wat er mogelijk is. 

Schrijf je minstens 2 maanden op voorhand in voor het weekend? Dan krijg je een vroegboekkorting van 70 euro, mits je het volledige bedrag in één keer overschrijft. Je inschrijving is volledig, zodra je een emailtje hebt gestuurd naar chamaicentre@gmail.com en het volledige inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven via volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met vermelding van je naam + Vision Walk stapretraite en datum.

Bij annulering van je deelname, wordt een deel van je bijdrage ingehouden, om de administratieve kosten te dekken van je annulering. Twee maanden vooraf wordt 25% van je bijdrage teruggehouden, één maand vooraf 50% en 2 weken vooraf: 75% van je bijdrage. Als de retraite door externe organisatorische redenen moet geannuleerd worden, word je inschrijving volledig terugbetaald.

Ik schrijf me in

 

Begeleiders van de retraite

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een geliefde van de innerlijke en uiterlijke Wilde Natuur. Ze heeft een opleiding gevolgd als Wilderness Rites of passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië. Daarnaast beoefent ze al vele jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie, en heeft ze verschillende inwijdingen ontvangen in Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Als eigen beoefening, wandelt Sophie regelmatig pelgrimsroutes in de Ardennen, waar ze haar meest diepgaande inzichten mocht ontvangen over haar eigen leven. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind een sterke band met het land van haar voorouders koesterde. Na het zwerven door wilde plekken in de steden, verhuisde ze terug naar haar voorouderlijk dorp om Chamai op te richten, een retraite centrum, waar ze retraites in de natuur begeleidt voor groepen en individuen en ook groepen onderbrengt voor workshops in de natuur.

www.chamai.be

Gegevens

Begin:
18 juli @ 15:00
Einde:
21 juli @ 16:00
Evenement Categorieën:
, ,