Ondersteun ons

 

 

 


Vrijwilligerswerk

 

Ben je graag in de weer in de tuin, werk je graag met hout of in het bos, hou je van schilderen, ben je een pro in foto’s, filmpjes en flyers ontwerpen?

Vanaf het voorjaar zijn we op zoek naar lange termijn vrijwilligers om ons te ondersteunen bij ons werk. 
We zoeken vrijwilligers die graag zelfstandig werken aan een project in één van de onderstaande domeinen.

Wil je graag solliciteren >> dat kan via hier. Als je uitgekozen wordt, volgt een intakegesprek en een vrijwilligersdag op de plek om je werk verder toe te lichten.

 

Marketing & Social Media

 

Je bent een creatief persoon met goede vaardigheden op het gebied van sociale media en communicatie. Je helpt ons door content te creëren (filmen, fotograferen, posts schrijven) en netwerk administratie. Je helpt met schrijven en inplannen van berichten of filmpjes, nodigt personen uit voor evenementen. Je doet taalkundige en inhoudsverbeteringen op de website. Je ontwerpt leuke flyers en/of postertjes. Verder help je mee via sociale media onze retraites en trainingen verspreiden, dus je bent meestal in contact met fijne mensen.

 

Keuken & Huis

Je bent graag creatief in de keuken en houdt van mensen lekkere maaltijden toveren. Als haardman of vrouw ondersteun je tijdens de weekenden en trainingen met het voorbereiden van de gastenruimtes. Je helpt met verschillende huishoudelijke taken zoals bedden opmaken, vloer vegen, pelletkachel aanvullen, badkamer schoonmaken, afval wegbrengen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de keuken en het bereiden van de maaltijden voor de gasten

 

Tuin & Logistiek

 

Je werkt dolgraag buiten met je handen en hebt ervaring met tuinwerk en kleine timmerwerken.  Je helpt de tuin te onderhouden door gras te maaien en zeisen, mulchen, fruitbomen en hagen snoeien, vijver onderhouden, brandhout en aanmaakhout zagen en klieven, materialen aankopen en vervoeren voor weekenden of trainingen. Ook zaaien, wieden, stekken, verpotten en verplanten van zaailingen horen bij jouw taakjes. Je helpt met het onderhoud van de gebouwen, kleine reparatiewerken, kleine of iets grotere timmerwerkjes.

 

Boswerk

 

Je bent het liefst in het bos in de weer en hebt ervaring met bosonderhoud en boomverzorging. Je helpt hout te zagen en klieven, paden vrij te maken, brugjes te bouwen, stukjes vrij te maken van bramen of brem, takken te ruimen, kleine reparaties uit te voeren aan outdoor shelters,.. Je vervoert hout en andere materialen van en naar het bos. Ervaring met het gebruik van machinale of boswerktuigen (bosmaaier, kettingzaag) is geen vereiste, maar wel handig. Je kan uiteraard ook met handgereedschap werken. Als je ervaring hebt met het rijden van een bosvoertuig (4X4 of quad), is dat ook handig.

 

Crowdfunding voor het bos  

 

 We zijn aan een groots Rewilding project begonnen voor méér wilde Natuur in de Ardennen ! Jij kan ons helpen door een boom te sponsoren.

Tijdens de Boomplant dagen gaan wij aan de slag om de bomen te planten.

Elk jaar verzamelen we donaties via het JEZ fonds die de bijdrages verdubbelt en deze gaan integraal naar kwetsbare jongeren in de steden. Met jouw bijdrage steun je dus zowel de natuur als de jongere generaties !

Ook ideaal als je aan boscompensatie wil doen voor je vliegreizen of verplaatsingen met de auto. Contacteer ons als je graag de bomenplant wilt steunen.

We zoeken ook altijd hulp om bomen te komen planten tijdens de Boomplant dagen. De volgende datum is zondag 17 november. Verdere details lees je hier

Dankjewel voor jouw steun !

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

 

Blijf op de hoogte van onze volgende natuur weekenden en opleidingen

Hier kan je je inschrijven !

 


Spread the Word

 

Je helpt ons énorm door een recensie te schrijven via onze social media pagina na je deelname aan een weekend of opleiding: dat kan via hier.

Je kan ook een bericht te delen op jouw eigen sociale media over je ervaring bij Chamai. Door aan je bericht @Chamai toe te voegen kunnen jouw vrienden en kennissen ons dadelijk terugvinden.

Voel je vrij om ook vrienden en kennissen te vertellen over ons in een gesprekje of onze website door te sturen !

Ben je vaak onderweg en vind je het fijn om flyers in jouw buurt te verspreiden? Stuur ons een mailtje en we sturen je een pakketje toe.

 

<><><>