Onze visie & waarden

 

 

De Mens met de Aarde verbinden

De Aarde is sinds al heel lang onze thuis. Toch zijn we in de afgelopen decennia onze juiste plaats als mens in de grotere web van het leven vaak vergeten. Ons leven is steeds meer gescheiden geraakt van de Natuur. Veel mensen wonen in steden, ver weg van dagelijkse ontmoetingen met de natuurlijke wereld. Op een dieper niveau ervaren we een groeiende angst, stress en druk in ons leven, door grote veranderingen en complexiteit van onze tijden.

Herinnering aan je essentie

Collines

Toch zijn onze lichamen deze natuurlijke verbinding niet vergeten. Diep van binnen weten we hoe we de bewegingen van de natuur in ons leven kunnen volgen. We weten hoe op een zinvolle manier te leven en hoe we onze dromen kunnen realiseren. We weten hoe we ons innerlijk wezen kunnen toestaan om datgene te doen wat het graag doet. We zijn steeds op zoek naar deze verbinding, en het is nooit te laat om deze verbinding en onze essentie als mens weer op te zoeken.

Natuur, Zelf en Gemeenschap

Collines

Onze relaties met de Natuur, onszelf en de ander beïnvloeden elkaar. Door onszelf onder te dompelen in de Natuur en ons weer met onze wortels te verbinden, herinneren we dat we bij de Aarde horen en leren we langzaam hoe we de wereld kunnen ondersteunen op een manier die mooi, voedend en duurzaam is. We keren terug naar een dieper verbinding met onszelf,
ervaren de wijsheid van de gemeenschap, vervullen onszelf met nieuwe perspectieven en keren tenslotte naar onze kringen terug, met een diep gevoel van liefde, dankbaarheid en inspiratie om verandering in de wereld mogelijk te maken.

Onze werkwijze

Collines

Via ons aanbod aan retraites en individuele mentoring ondersteunen we je om opnieuw te verbinden
met de bron van overvloed, welzijn en inspiratie die de Natuur je brengt. In onze retraites en trainingen integreren we kennis en praktijken uit de diepe ecologie, ecopsychologie, sociale permacultuur en de voorouderlijke kennis en praktijken van onze regio’s. We leren steeds van de natuur, en werken veel in de buitenlucht. We bevorderen ervaringsgericht leren en werken rond de drie centrale pijlers van Natuur, Zelf en Gemeenschap. We combineren verschillende werktuigen, zoals mindfulness technieken, natuur gebaseerd leren, woudkunst en halen inspiratie uit de oude natuur tradities. Doorheen alles, blijft de natuur steeds onze eerste toevlucht en ondersteuning.