Laden Evenementen

« Alle Evenementen

LAATSTE PLEKJE – Nature Doorways jaaropleiding – Initiatie beleven doorheen de 4 seizoenen – 10 juli 2024 tot 8 mei 2025

10 juli 2024 @ 15:00 - 8 mei 2025 @ 16:00

** Op dit moment is de jaaropleiding in de Nature Doorways volzet. Je kan wel mailen om op de wachtlijst gezet te worden, zo krijg je als eerste een plekje mocht iemand annuleren. Bij grote interesse, lanceren we misschien een 2de Nature Doorways opleiding **

Tijdens de Nature Doorways jaaropleiding verbind je diepgaand met de menselijke en natuurlijke gemeenschap doorheen de 4 seizoenen. We verkennen de verwevenheid van Mens, Plant en Dier via Solo tijd op het land, natuur immersie en ceremonie. Je komt jezelf tegen op uitdagende manieren en je leert dieper in verbinding te gaan staan met jouw eigen Natuur.

Je leert zowel de theorie van het begeleiden van overgangen via de Natuur als dat je ze zelf beleeft in groep. Tijdens elke module breng je als onderdeel van de opleiding ook steeds één dag en één nacht alleen door in het bos, gesteund door de gemeenschap, om te verbinden met de wijsheid van elk seizoen. Het is een tijd om dichter bij jezelf te komen en steeds meer jouw plek in te nemen in jouw missie en jouw leven. 

Deze jaaropleiding is ideaal voor jou, als je graag en een krachtig persoonlijk verdiepingstraject wilt aangaan doorheen de seizoenen, jongeren en ouderen wilt gaan begeleiden op Solo dagen of Quests in het bos of belangrijke overgangsmomenten in hun leven wilt ondersteunen.


Wat leer of verdiep je tijdens het jaarprogramma:

– Verdieping van het Vier Richtingen wiel doorheen Solo ervaringen in elk seizoen: Zomer, herfst, winter en lente

– Het openen van de zintuigen naar de natuurlijke wereld via lichaamsgerichte natuurverbinding en het cultiveren van aanwezigheid en bewustzijn

– Het luisteren en lezen van het land via mindfulness technieken en intuïtieve oefeningen

– Het herontdekken van Ware Intimiteit en verbinding met de Natuur via teachings en ervaringsgericht leren met de Natuur als Spiegel

– De kern van initiatie via de Natuur: de belangrijkste overgangen in een mensenleven en hun ceremoniële gebruiken: van jongen naar man, van meisje naar vrouw, alsook andere overgangs fases van geboorte, huwelijk, bouw van een huis, een nieuw project aanvatten, werk opstarten of loslaten, personen loslaten, scheiding, overlijden,..


– Werken met krachtplaatsen in de Natuur

Data van de modules


De modules volgen elkaar op en zijn een verdiepingsproces doorheen de seizoenen. In elke module werken we verdiepend met de Doorways die specifiek kenmerkend zijn voor het overeenstemmende seizoen.  Ze helpen om een dieper en helderder inzicht én overzicht te krijgen in de natuurlijke dynamieken die op dat moment actief zijn in de natuur en in onszelf. Na afronding van het jaar, is er de mogelijkheid om een optionele 3 daagse Earth Quest te doen in zomer 2025. Deelname aan de 4 modules is vereist als je de optionele Quest in 2025 wil doen. Na het doorlopen van het jaarprogramma, kan je eventueel assisteren op de Earth Solo’s of gerelateerde modules.

– Module Zomer: 10 tot 14 juli 2024
– Module Herfst: 19 tot 23 oktober 2024
– Module Winter: 5 tot 9 februari 2025
– Module Lente: 14 tot 18 mei 2025

– Optionele extra module als bekroning van je jaarprogramma: 3 daagse Earth Quest in zomer 2025 (niet inbegrepen in jaarprogramma prijs, maar je krijgt hier 50% korting voor, dus 400 euro deelname ipv 800 euro), de data zijn: 18 tot 25 juli 2025.

Verblijf


Tijdens het Nature Doorways jaarprogramma verblijf je bij Chamai in de Belgische Ardennen. Het retraitecentrum en het huis bevinden zich in het kleine en rustige dorpje Hodister, omringd door bossen en weilanden. Je overnacht in een gedeelde kamer per twee of drie. Privé kamers zijn enkel mogelijk mits aanvraag en betaling van een extra toelage. Overnachten in een tent is ook steeds mogelijk in de weelderige tuin. We werken tijdens het jaarprogramma zowel binnenhuis als in de omringende velden en bossen.

 

Begeleiding

Sophie Vandenkerchove


Sophie is een liefhebber van het wilde en de natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie, en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een natuur leercentrum, waar Sophie workshops en ervaringsgerichte reizen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie  de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stille retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

 www.chamai.be        

Gert Daniels

Gert is een schat van een man, als dans en yogateacher geniet hij van het leven. En nodigt elkeen uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial-arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij de ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword). Al jaren mede-organisator van mannen gatherings om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minderjonge mannen te inspireren. Cocreator of the tribe of the Heart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen.. Let’s dance the change you love to see in the world!

www.wcud.be        www.gertdaniels.be

Inschrijving & prijzen

Inschrijven voor het Nature Doorways jaarprogramma kan je door het volgende inschrijvingsformulier in te vullen.

Standaard prijs: 2500 euro
Supporter & Business prijs (indien je graag een BTW factuur wenst): 3000 euro

Als de standaard prijs een barrière voor je is, kan je contact opnemen en kijken we of je aan een verlaagd tarief kan deelnemen.

Je bent definitief ingeschreven wanneer je het niet-terubetaalbare voorschot betaald hebt van 350 euro via de volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met mededeling “ Nature Doorways jaarprogramma 2024 – je naam”. Vervolgens zal je het resterende bedrag per kwartaal betalen, waarbij je telkens één maand voor aanvang van de volgende module 1/4 van het resterende inschrijvingsgeld stort. Je kan ook steeds het hele bedrag in één keer storten.

Met vragen kan je steeds terecht via chamaicentre@gmail.com.

Indien een module geannuleerd dient te worden door het organiserende team, wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald. Bij zelf annuleren kan helaas niet terugbetaald worden. Je kan dan eventueel wel volgend jaar de module inhalen als deze opnieuw georganiseerd wordt.

 

Ik schrijf me in

Gegevens

Begin:
10 juli @ 15:00
Einde:
8 mei 2025 @ 16:00
Evenement Categorie: