Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Moeder dochter vierdaagse – Solo nacht in het bos (vanaf 14 jaar) – 25 tot 28 juli 2024

25 juli @ 12:00 - 28 juli @ 16:00

 Diepe verbindingstijd voor moeder en dochter

Tijdens deze vierdaagse, vieren we een belangrijke overgang voor jou en jouw dochter! We gaan het avontuur aan om samen een volledige nacht alleen in het bos te overnachten. Tijdens dit belangrijke moment, steunen jullie elkaar, als moeder en als dochter elk op jullie eigen plekje, maar toch ook samen!

We bereiden ons goed voor op deze belangrijke stap: je leert je eigen shelter opzetten, je veilig voelen in het bos en met de dieren, thuis zijn in het donker, en nog veel meer!

Verder brengen we ook een hele fijne tijd door met andere leuke moeders en dochters en genieten we van de fijne tijd in het bos en bij een gezellig vuurtje. We koken op het kampvuur of we delen verhalen, leren vuur maken of wildsporen lezen.

Opbouw van onze dagen samen

Op de eerste dag komen we samen in het Chamai retraitecentrum, maken we kennis met elkaar en vertrekken we richting het bos. Daar slaan we onze tenten op voor een fijne eerste nachtrust. De dag nadien, gaan we de hele dag op verkenning in het bos, en doen we allerlei leuke moeder dochter verbindings momentjes. ‘S avonds zitten we gezellig bij het kampvuur. De derde dag leer je alle nodige kneepjes om je nacht veilig in het bos door te brengen. Je zoekt een plekje uit en samen starten we met de voorbereidingen van jouw nacht alleen. De ochtend na de nacht alleen, verwelkomen we iedereen met een mooi ontbijt samen, en iets later starten we met de verhalen van onze nacht te delen, wat er gebeurde en hoe het ging.

Daarna vieren we samen onze terugkomst uit het bos en het prachtige avontuur dat we samen mochten hebben met een leuk feest.

Verblijf

Tijdens het moeder dochter weekend verblijf je in het bos in een fijn kamp. Je overnacht in je eigen tentje. In het bos zijn alle faciliteiten aanwezig, wel iets wilder want de douche is op de beek en we hebben is een composttoilet.

Inschrijving & prijzen

Inschrijven voor het weekend kan je door het inschrijvingsformulier in te vullen.

De standaard bijdrage voor jou en je dochter samen is 490 + 290 euro: 780 euro

Wens je graag een factuur, dan komt het voor jou op 950 euro.

Mocht deze bijdrage een barrière zijn voor jou om deel te nemen aan het weekend, mag je graag contact opnemen en dan kijken we wat er mogelijk is.

Super duo bijdrage:

Door een extra donatie maak je het mogelijk dat er een moeder en jongere kan deelnemen die financieel dit niet kan betalen. Je kan zelf een bedrag toevoegen (100 – 200 – 300). Storting mag via rekening van Sophie Vandenkerchove – BE12 734048867292, met vermelding moeder dochter weekend 4 tot 7 april 2024 en jullie namen. Stuur ons een mailtje als je storting gebeurd is (en het bedrag), zodat we je inschrijving kunnen bevestigen.

Deadline om in te schrijven is ten laatste 3 weken voor aanvang van de retraite en mits betaling van de inschrijving.

Bij annulering van je deelname, wordt een deel van je bijdrage ingehouden, om de administratieve kosten te dekken van je annulering. Twee maanden vooraf wordt 25% van je bijdrage teruggehouden, één maand vooraf 50% en 2 weken vooraf: 75% van je bijdrage. Als de retraite door externe organisatorische redenen moet geannuleerd worden, word je inschrijving volledig terugbetaald.


Begeleiding

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Vision Quest & Rites of Passage begeleider aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem en beoefent ze al jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die aanwezigheid, zachtheid en avontuur samenbrengen.

www.chamai.be

Assistentie: Felicitas Lang en Rebeca Sor

Gegevens

Begin:
25 juli @ 12:00
Einde:
28 juli @ 16:00
Evenement Categorieën:
, ,