Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wild Awareness week in het bos – 1 tot 4 augustus 2024

1 augustus @ 15:00 - 4 augustus @ 16:00

Een vierdaagse in het bos voor jezelf en samen met anderen.

Tijdens deze vierdaagse verblijf je een week in een tentengemeenschap op een magische plek in de bossen van de Ardennen. Je leeft off grid, maakt contact met de natuur door bezig te zijn met je handen, natuurverbinding, rust en wandelen. Er zijn momenten samen in groep en ook tijd voor jezelf in de natuur.

We beginnen elke dag met een bezoek aan onze sitspot. Daarna ontbijten we samen. Elk van de deelnemers neemt in de ochtend een taak op zich: hout sprokkelen, water halen, vuur maken, koken, de afwas doen,.. Na de dagtaken houden we een deelcirkel en gaan we samen of apart de dag in: afhankelijk van de dag kan je rusten, schrijven, mediteren bij het beekje, een dagtocht maken, op wild observatie tocht gaan. Als we met de groep op pad gaan, leer je allerhande skills te verdiepen (wilde kruiden en plantenkennis, observatietechnieken ivm wild, bouwen met natuurlijke materialen, houtbewerking, stille aanwezigheid in het bos,..).

Tegen de late namiddag keren we terug naar het kamp, waarna we lekker samen koken en onze verhalen van de dag delen bij het kampvuur. De avonden zijn meestal open en gezellig samen zijn, maar af en toe is er ook een avondactiviteit voorzien. De eerste drie dagen van de week verblijf jein de nabije omgeving van het basecamp, met veel rust, tijd voor jezelf en de natuur. De laatste 2 dagen help je praktisch mee in het community bosproject van Chamai in de omringende bossen en leer je alles over de principes Rewilding in het bos en hoe jij dit proces bij jou in jouw eigen tuin of omgeving kan ondersteunen.

PROGRAMMA

Dag 1 – Landen in het bos

15.00 Aankomst bij Chamai
16:00 Vertrek naar het basecamp in het bos
16.30 Kennismaking & praktische organisatie van de week
18.30 Avondeten
19.30 Deelcirkel en gezellig avond rond het vuur

Dag 2 – Verbindend samenzijn in het bos

08.30 Sitspot
09.15 Ontbijt
10.00 Lunch maken
10:30 Diepe natuurverbinding sessie
11.00
 Wandeling in groep met Solo moment, lunch meenemen
17.00 Terugkeer naar het basecamp – tijd om te rusten

17:00 Avondeten
19:00 Observatie & deelcirkel
20:00 Gezellig samenzijn

Dag 3 – Rewilding dag

08.30 Sitspot
09.15 Ontbijt
10.00 Lunch maken
10:30 Introductie in Rewilding
11.00 Natuurskills – houtbewerking, primitief vuur maken, wilde planten, wildsporen, hout klieven, natuurlijke materialen en shelters

15:00 Dienstbaarheid aan het land, lunch bij het vuur
17.00 Terugkeer naar het basecamp – tijd om te rusten

17:00 Avondeten
19:00 Observatie & deelcirkel
20:00 Gezellig samenzijn

Dag 4 –  Afscheid

08.30 Sit spot
09.15 Ontbijt
10.30 Lunch maken, inpakken
11.30 Briefing en theoretische input rond Rewilding in stedelijke omgeving
12.00 Community werk in het bos, lunch bij het vuur
14.30 Natuurritueel
15:00 Laatste observatie en deelcirkel
16:00 Afscheid

De laatste dag eindigen we rond 15u in het bos. We gaan terug naar het Chamai centrum om de auto’s op te halen en afscheid te nemen van elkaar.

Inschrijvingen en prijzen

Sociaal tarief: op aanvraag via email, 490 euro

Standaard prijs
: 590 euro
Supporter & business prijs (als je een factuur wenst of iemand wil steunen die het financieel moeilijk heeft): 690 euro 

Is de prijs een barrière voor jou om deel te nemen aan de week? Neem dan contact met ons op. We vinden wel een oplossing.

Deadline om in te schrijven is ten laatste 10 dagen voor aanvang van de retraite en mits betaling van de inschrijving. Later is niet meer mogelijk omwille van organisatorische redenen. 

Schrijf je minstens 2 maanden op voorhand in voor het weekend? Dan krijg je een vroegboekkorting van 70 euro, mits je het volledige bedrag in één keer overschrijft. Je inschrijving is volledig, zodra je een emailtje hebt gestuurd naar chamaicentre@gmail.com en het volledige inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven via volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met vermelding van je naam + Forest Awareness zijnsweek en datum.

Bij annulering van je deelname, wordt een deel van je bijdrage ingehouden, om de administratieve kosten te dekken van je annulering. Twee maanden vooraf wordt 25% van je bijdrage teruggehouden, één maand vooraf 50% en 2 weken vooraf: 75% van je bijdrage. Als de retraite door externe organisatorische redenen moet geannuleerd worden, word je inschrijving volledig terugbetaald.

Ik schrijf me in

Begeleiding

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de Wilde Natuur. Ze volgde een opleiding tot Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië. Daarnaast beoefent ze al vele jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie, en heeft ze verschillende inwijdingen in Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem ontvangen. Als eigen beoefening loopt Sophie regelmatig pelgrimsroutes in de Ardennen, waar ze haar meest diepgaande inzichten in haar eigen leven heeft kunnen ontvangen. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band koesterde met het land van haar voorouders. Na het zwerven door wilde plekken in de steden, verhuisde ze terug naar haar voorouderlijk dorp om Chamai op te richten, een retraitecentrum, waar ze natuurretraites geeft voor groepen en individuen en ook groepen ontvangt voor natuurworkshops.

Gegevens

Begin:
1 augustus @ 15:00
Einde:
4 augustus @ 16:00
Evenement Categorieën:
, ,