Laden Evenementen

« Alle Evenementen

LAATSTE PLEKJE – Bronnenvrouwen jaartraject – Sacred Water & the Feminine

23 februari 2024 @ 19:30 - 3 maart 2025 @ 15:00


Water brengt leven.

Haar dorstlessende en leven gevende kwaliteiten zijn ongelofelijk krachtig. Ook haar zuiverende en zegenende krachten zijn onmiskenbaar.

Water en de vrouwelijke energie zijn sterk verbonden.

Toch zijn velen vrouwen de voeling met de wateren verloren, de weg naar onze innerlijke Bron en vaak ook de weg naar de bestaande Bronnen in onze eigen thuisomgeving. Deze zijn vaak gebetonneerd, opgedroogd, vervuild of vergeten. Energetisch uitgeput, net zoals wij Vrouwen ons ook soms voelen in deze woelige tijden.

Tijdens dit jaartraject verbind je diep met het element Water, omringd door een klein groepje natuur verbonden vrouwen.

We bezoeken samen krachtige waterplaatsen in België en Nederland en verbinden met de bronnen, rivieren en wateren in onze thuisomgeving.

We leren van binnenuit over de helende krachten van het water, de kracht van ceremonie en de geschiedenis van bronnen verering in de Lage Landen. We gaan ten rade bij het Water, over de toekomende tijden en wat wij als vrouw daarin kunnen betekenen. We verdiepen onze verbindingen met het element Water en wat zij ons te leren heeft. Via begeleide meditaties, ceremonies en rituelen, verbinden we met de kracht van het Water in ons en brengen we ook weer de kracht naar het Water, zodat haar helende krachten opnieuw overvloedig kunnen stromen.

Je ervaart de diepe zuiverende kracht van het water op je eigen energiehuishouding en tegelijk zetten we samen de lijn voort van vrouwen die regelmatig bronnen bezochten om de krachten van het water te danken, te eren en te vieren.

We verzamelen als vrouwen tribe, delen over kwetsbare thema’s van vrouw zijn, onze diepe verbinding met Moeder Aarde en vieren het leven samen.

Vrouwen van alle leeftijden en levensfases zijn welkom. Voorkennis in sjamanistisch/ceremonieel werk zijn geen vereiste om deel te nemen, maar wel heel erg welkom. Mits je al ervaring hebt met ceremonieel werk, kan je ook meehelpen tijdens de groepsrituelen.

DATA VAN BIJEENKOMSTEN

23 tot 25 februari 2024: Bronnenvrouwen weekend in de Ardennen – Bronnen verering en gebruiken, bezoek aan krachtige Bronnen in de omgeving

13 maart 2024: 2de online bijeenkomst via Zoom – Wateren en haar helende krachten (rituelen van oudsher) van 20:00 tot 21:30

24 april 2024: 3de online bijeenkomst via Zoom – Bronnen verering thuis van 20:00 tot 21:30

30 mei tot 2 juni 2024: Bronnenvrouwen weekend in de Ardennen – Pelgrimstocht naar de 7 Bronnen van de Ourthe

8 september 2024: Dagexcursie – Bronnen in het Zoniënwoud bij Brussel

27 oktober 2024: Dagexcursie – Bronnen en wateren in Gent

17 tot 19 januari 2025: Bronnen vrouwen weekend in Zuid-Nederland (locatie en prijs weekend nog te bepalen)

Optioneel: Bronnen vrouwen weekend in Noord-Frankrijk – Bretagne (datum, locatie en prijs nog te bepalen)

VERBLIJF

Tijdens de residentiële weekenden overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook mogelijk. Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groenten uit eigen tuin.

 Alle maaltijden zijn voorzien tijdens het weekend. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

INSCHRIJVING & PRIJZEN

We werken bewust met een klein groepje vrouwen tijdens dit traject. Er zijn dus max. 6 plaatsen beschikbaar.

Inschrijven voor het jaartraject kan via het volgende inschrijvingsformulier: https://forms.gle/cZbxUismiUPUqohA9

Standaard prijs: 980 euro, inclusief verblijf en eten tijdens 2 residentiële weekenden in de Ardennen

Supporter & business prijs (als je een factuur wenst, (als je graag een factuur wilt of iemand wil steunen die het financieel moeilijk heeft: 1200 euro

Sociaal tarief: op aanvraag via email, 840 euro (max 2 personen)

Deadline om in te schrijven is ten laatste anderhalve maand voor aanvang van het traject en mits betaling van de inschrijving. Later is niet meer mogelijk door organisatorische redenen.

Je inschrijving is volledig, zodra je het volledige inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven via volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met vermelding van je naam + Bronnenvrouwen traject en datum. Betaling met een voorschot is mogelijk, als je geen factuur wenst.

Met vragen kan je steeds terecht via chamaicentre@gmail.com.

Bij annulering van je deelname, wordt een deel van je bijdrage ingehouden, om de administratieve kosten te dekken van je annulering. Twee maanden vooraf wordt 25% van je bijdrage teruggehouden, één maand vooraf 50% en 2 weken vooraf: 75% van je bijdrage. Als de retraite door externe organisatorische redenen moet geannuleerd worden, word je inschrijving volledig terugbetaald.

BEGELEIDING

 Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van het wilde en de natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie, en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem.

Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen.

Hieruit ontstond Chamai: een natuur leercentrum, waar Sophie workshops en ervaringsgerichte reizen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, ceremonies, solo tijd in de natuur, stille retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

 www.chamai.be

Gegevens

Begin:
23 februari @ 19:30
Einde:
3 maart 2025 @ 15:00
Evenement Categorieën:
, , ,