Laden Evenementen

« Alle Evenementen

VOLZET – Wilde kruiden & planten jaaropleiding – De Natuur als Medicijn – fysiek en online traject – 2 februari 2024 tot 15 september 2024

2 februari - 15 september

UPDATE: de online versie van het kruiden jaar is intussen volzet! Heb je interesse in een volgende keer dat het doorgaat: stuur ons een email en we houden je op de hoogte. Je kan wel nog voor de combinatie van het fysiek en online jaartraject inschrijven. 

Inschrijving voor de losse kruiden weekenden van de jaaropleiding kan zolang er nog plek vrij is. We werken bewust met kleine groepjes omdat we ook veel praktisch aan de slag gaan met de kruiden.

Je bent heel welkom!
Sophie

—-

Wil je graag de medicijnman of vrouw in jezelf wakker maken en meer leren over de verschillende methodes in het oogsten, bewaren en verwerken van wilde planten en kruiden uit onze streken?

Tijdens onze jaaropleiding leer je in elk seizoen over de meest voorkomende planten en kruiden uit ons land. We gaan aan de slag met de planten en kruiden te verzamelen, te verwerken of te drogen. Je legt een eigen huisapotheek aan. Je maakt heerlijke drankjes en tincturen, kruiden elixers of waters. Je leert de geneeskrachtige eigenschappen van de meest voorkomende kruiden. Na afloop van het jaar kan je de meest voorkomende eetbare planten herkennen en culinair gebruiken. We verkennen ook de basis van het magische en rituele gebruik van kruiden en planten en leren op intuïtieve wijze met hen te verbinden om met hun helende krachten te werken.

Doorheen het jaarwiel gaan we aan de slag met wortels, knoppen, bladeren, bloesems, vruchten, zaden én noten van de kruiden en planten die we verzamelen.


In de notendop wat je leert tijdens de jaaropleiding:


– Herkennen en bereiden van zo’n 50 verschillende eetbare planten

– Kennis over de invloeden van maan- en zonnestanden op het oogsten

– Respectvolle houding naar de kruiden en planten toe

– Kruiden drogen en verwerken in de beste omstandigheden

– Beginnen van een eigen kruidenapotheek

– Verzorgende zalfjes en crèmes – tincturen en elixirs – natuurlijke zeep en wasmiddel

–  Oude legendes, mythes en overdrachten rond de inheemse kruiden

– Opwekken en activeren van het kruid en de basis van de kruidenmagie voor ceremonieel gebruik

– Creatie van geurzakjes, offergave kruiden, kruiden mengelingen om te sainen, sjamanistisch kruiden water,..

Je kan kiezen voor een fysieke jaaropleiding bij Chamai met tussentijdse online sessies of enkel voor een online traject. Je kan ook losse modules volgen, zo lang er nog plek is (max. 6 deelnemers en als je voor de jaaropleiding inschrijft, krijg je voorrang op de modules.)

Verblijf

Tijdens de jaaropleiding overnachten jullie in het retraite centrum van Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Belgische Ardennen. Heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin zijn inbegrepen. Je overnacht in een ruime kamer per twee ter plekke. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits een extra toelage. In de tent verblijven in de weelderige tuin is ook steeds een mogelijkheid.

Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt, en ‘s avonds zitten we gezellig bij de kachel of het kampvuur.


Inschrijving en prijzen

Inschrijven voor de opleiding kan via het volgende inschrijvingsformulier. Je inschrijving is effectief zodra je het volledige inschrijvingsgeld hebt overgeschreven via het volgende rekeningnummer: Sophie Vandenkerchove – BE12 7340 4886 7292 , met vermelding “Wilde kruiden en planten jaaropleiding 2024 – je naam”. Betaling in 4 schijven is mogelijk, als je geen factuur wenst.

Bij vragen kan je steeds terecht via chamaicentre@gmail.com

Ik schrijf me in

BegeleidingSophie Vandenkerchove

Sophie heeft verschillende inwijdingen ontvangen in Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem en zit momenteel in haar vierde opleidingsjaar bij Stefaan Loncke. Ze heeft al jarenlang een passie voor eetbare en medicinale planten, en kent de plekjes in de omringende bossen waar ze groeien heel goed. Sophie groeide op zelf op in de bossen van de Belgische Ardennen. Enkele jaren geleden verhuisde ze terug naar haar voorouderlijk dorp om daar Chamai op te richten, een natuur retraite centrum, waar ze retraites en workshops in de natuur begeleidt en ook groepen ontvangt voor trainingen of retraites in de natuur.

www.chamai.be  – www.facebook.com/chamaicentre

Gegevens

Begin:
2 februari
Einde:
15 september
Evenement Categorieën:
, , , ,