Laden Evenementen

« Alle Evenementen

VOLZET – Nature & Soul jaaropleiding – 15 februari 2024 tot 6 oktober 2024

15 februari @ 15:00 - 6 oktober @ 16:00

Tijdens de Nature & Soul jaaropleiding verbind je diepgaand met de menselijke en natuurlijke gemeenschap door de 4 seizoenen.

We verkennen gedurende het jaar alle aspecten van diepe natuurverbinding, in relatie met de ontwikkeling van de ziel. Tijdens het jaar  bouwen we samen aan een cultuur voor de toekomstige generaties die hoopvol, zinvol en betekenisvol is. Je groeit door alle aspecten van diep verbindingswerk en komt ook zo steeds dichter bij jouw eigen ziel, verbonden met de Natuur te staan.

Elke module verkennen we één thema binnen het domein van diepe natuurverbinding – van de bouwstenen van de spirituele en diepe ecologie naar de kunst van het spiegelen via de Natuur, het verwilderen van onze ziel en het belang in ons lichaam te zakken, naar de kracht van verhalen en mythes en de kracht van een lange solo natuur immersie in het bos.

Deze jaaropleiding is ideaal voor jou, als je graag anderen wil begeleiden in diepe natuurverbinding en alle aspecten van diepe natuurverbinding wil verkennen. Door de modules bouwen we samen aan een natuurgerichte cultuur, waar de mens een hoopvolle en krachtige plek in neemt voor de toekomstige generaties.

We verkennen de verwevenheid van natuur en mens, van onze menselijke ziel met de ziel van de natuur en stappen steeds dieper in dit proces door de verschillende modules die hier bekrachtiging aan geven. Je leert zowel de theorie van alle aspecten van diepe natuurverbinding, als dat je ze zelf beleeft en belichaamt in groep.

Het einde van het jaar sluit je af met een Earth Quest waar je 3 dagen en 3 nachten alleen doorbrengt in het bos, gesteund door de groep, om diep te verbinden met het geleerde en de verdere begeleiding van de natuur te ontvangen voor jouw unieke pad. Dit is een tijd om dichter bij jezelf te komen en jouw plek in te nemen in het leven.

Vaardigheden die je ontwikkelt tijdens de jaaropleiding:

– Diepe natuurverbinding processen geleerd door experiëntiële ervaring
–  Vaardigheden in het begeleiden van personen in samenwerking met de Natuur (1 op 1 of in groepjes)
–  De fundamentele bouwstenen van de Spirituele ecologie en Diepe Ecologie en hun praktijken
–  De basistechnieken van het Spiegelen met de Natuur en hun toepassing
–  Geschiedenis van Rewilding in Europa, wat het voor onze bossen kan betekenen
–  Introductie in diverse outdoor technieken: knopen, vuur maken, kampvuur koken, shelters bouwen, kamp opzetten, wilde planten en kruiden, sporen lezen, rugzak voorbereiden op tocht,…
–  Diep lichaamsbewustzijn cultiveren via dans, beweging, yoga en meditatie
–  Je eigen storytelling technieken ontwikkelen en kennismaken met de belangrijke wijsheden van de orale overdracht uit eigen streken
–  Basistechnieken rond het markeren van ceremoniële overgangen en werken met krachtplaatsen in de Natuur

Data en thema’s van de modules

De modules volgen elkaar op en zijn een verdiepingsproces via de seizoenen. In elke module werken we rond één specifiek thema van diepe natuurverbinding. Na afronding van het jaar in oktober, is er de mogelijkheid om een afsluitende 3 daagse Earth Quest te doen in zomer 2025. De Quest vindt plaats in de Belgische Ardennen in de bossen van Chamai. Deelname aan de 4 modules van de jaaropleiding is vereist als aan de Quest in zomer 2025 wil deelnemen. Na het doorlopen van de jaaropleiding en de Quest, kun je ons vragen om te assisteren op de kortere Earth Solo’s of andere gerelateerde modules.

1ste Module: 15 tot 18 februari 2024 – Spirituele Ecologie & Diepe Ecologie – Taal van de Ziel en de Natuur (NL)
2de Module: 27 tot 30 juni 2024 – Rewilding, Belichaming en het Sensuele (NL)
3de Module: 15 tot 18 augustus 2024 – Myths & Storytelling – De Kracht van verhalen en mythes in onze Westerse Cultuur (NL) 
4de Module: 1 tot 6 oktober – Mirroring Training – Werken met de Spiegel van de Natuur en de Kunst van het Bekrachtigen met gast teacher Rupert Marques (UK, in het Engels)
5de Module als bekroning van de jaaropleiding (enkel als je volledige jaaropleiding doorlopen hebt): 18 tot 25 juli 2025 – 3 daagse Earth Quest in het bos (NL)

Deze laatste is niet inbegrepen in de jaaropleiding prijs, maar je krijgt hier speciale korting voor: je betaalt 550 euro als deelname ipv 800 euro als je het jaar doorlopen hebt.

Verblijf

Tijdens de Nature & Soul jaaropleiding verblijf je bij Chamai in de Belgische Ardennen. Het retraitecentrum en het huis bevinden zich in het kleine en rustige dorpje Hodister, omringd door bossen en weilanden. Je overnacht in een gedeelde kamer per twee of drie. Privé kamers zijn enkel mogelijk mits aanvraag en betaling van een extra toelage. Overnachten in een tent is ook steeds mogelijk in onze mooie tuin. We werken tijdens de jaaropleiding vaak in de omringende bossen en op krachtplaatsen, maar werken ook binnen als het weer uitdagend zou zijn.

Begeleiding

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van het wilde en de natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie, en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een natuur leercentrum, waar Sophie workshops en ervaringsgerichte reizen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie  de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stille retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

www.chamai.be

      

Gert Daniels

Gert is een schat van een man, als dans en yoga teacher geniet hij van het leven. En nodigt ieder uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij de ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword). Al jaren mede-organisator van mannen bijeenkomsten om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minder jonge mannen te inspireren. Co Creator of the tribe of the Heart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen.. Let’s dance the change you love to see in the world!

www.weseeyou.be      www.gertdaniels.be

Inschrijving & prijzen

Inschrijven voor de Nature & Soul jaaropleiding kan je door het inschrijvingsformulier in te vullen. 

Standaard prijs: 2500 euro

Supporter & Business prijs (indien je graag een factuur wenst): 3000 euro

Prijs voor de afsluitende Quest in zomer 2025: 550 euro ipv 800 euro

Als de standaard prijs een barrière voor je zou zijn om deel te nemen, kan je contact me ons opnemen, dan kijken we wat er mogelijk is.

Je bent definitief ingeschreven wanneer je het niet-terubetaalbare voorschot betaald hebt van 350 euro via de volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met mededeling “ Nature & Soul jaaropleiding 2024 – je naam”. Vervolgens zal je het resterende bedrag per kwartaal betalen, waarbij je telkens één maand voor aanvang van de volgende module 1/4 van het resterende inschrijvingsgeld stort. Je kan ook steeds het hele bedrag in één keer storten. Indien een module geannuleerd dient te worden door het organiserende team, wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald. Bij zelf annuleren kan helaas niet terugbetaald worden. Je kan dan eventueel wel volgend jaar de module inhalen als deze opnieuw georganiseerd wordt of vervangen door een ander weekend of opleiding naar keuze uit ons aanbod in dezelfde prijscategorie.

Ik schrijf me in

Gegevens

Begin:
15 februari @ 15:00
Einde:
6 oktober @ 16:00
Evenement Categorieën:
, , , ,