Laden Evenementen

« Alle Evenementen

LAATSTE PLEKJE – Wilde kruiden & planten weekend: Bloesems & Vruchten – 21 tot 23 juni 2024

21 juni @ 15:00 - 23 juni @ 15:00

Verbinden met onze wilde inheemse kruiden en planten

Wil je graag meer intuïtief en praktisch leren over de wilde planten en kruiden die in onze natuur te vinden zijn? Veel opleidingen in de kruiden verkennen hoofdzakelijk de wetenschappelijke context van de planten en de chemische bestandsdelen. Dit is enorm waardevol als je graag herborist wordt en daar je beroep van maakt, maar als je een gewone plantenliefhebber bent, kan dit je soms erg afremmen in je kruiden-enthousiasme.

Tijdens het Wilde Kruiden weekend verkennen we een meer intuïtieve en persoonlijke verbinding met de planten, zoals ze door onze natuurverbonden voorouders gekend was. We verbinden met de kruidenvrouw of -man in jou en leren technieken om in directe communicatie te gaan met de planten.

Elk weekend verbinden we met max. 5 à 10 kruiden en planten die in het seizoen te vinden zijn en gaan op stap om met elk van deze planten individueel te verbinden, hen te leren herkennen en over hen te leren. Op het einde van het weekend kan ze allemaal onderscheiden, weet je waarvoor je ze kan raadplegen en zijn ze jouw naaste metgezellen geworden bij elke wandeling in de tuin of in het bos.

Gaandeweg ontdekken we hoe alle planten onze leermeesters kunnen zijn, en wat zij ons te vertellen hebben over onszelf als mens. Daarnaast gaan we tijdens het tweedaagse ook praktisch aan de slag met de kruiden te verzamelen, leer je over het oogstproces, het drogen en de verschillende mogelijkheden om ze toe te passen, welke je kan eten, welke geneeskrachtig zijn en hun magisch-ceremoniële gebruik.

Dit kruidenweekend verdiepen en verbinden we ons specifiek met de bloesems en vruchten van de planten. We maken allerlei creaties zoals tincturen, zalfjes, oliën en nog veel meer!

Wat neem je nog allemaal mee van de tweedaagse:

– Respectvolle en bewuste houding naar de kruiden en planten toe
– Diepgaand contact met de planten en kruiden
– Kennis over de invloeden van maan- en zonnestanden

– Kruiden drogen en verwerken in de beste omstandigheden
– Werkende eigenschappen van de inheemse kruiden
– Oude legendes, mythes en overdrachten rond de kruiden

– Opwekken en activeren van het kruid en de basis van de kruidenmagie voor ceremonieel gebruik
– Genieten van de prachtige natuur in eigen thuisland
– Lekker ontspannen en genieten van het samenzijn bij een gezellig kacheltje ‘s avonds

– Je gaat naar huis met een heerlijk blij gevoel, een heleboel nieuwe plantenvrienden bij en enkele eigen kruidencreaties

Verblijf

Tijdens de retraite overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook mogelijk. Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin. Alle maaltijden zijn voorzien tijdens het weekend. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Inschrijving en prijzen

Sociaal tarief: op aanvraag via email, 390 euro (max 2 personen)

Standaard prijs: 490 euro

Supporter & business prijs (als je graag een factuur wilt, of iemand wil steunen die het financieel moeilijk heeft: 590 euro 

Deadline om in te schrijven is ten laatste 10 dagen voor aanvang van de retraite en mits betaling van de inschrijving.

Je inschrijving is volledig, zodra je een emailtje hebt gestuurd naar chamaicentre@gmail.com en het volledige inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven via volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met vermelding van je naam + wilde kruiden weekend en datum.

Bij annulering van je deelname, wordt een deel van je bijdrage ingehouden, om de administratieve kosten te dekken van je annulering. Twee maanden vooraf wordt 25% van je bijdrage teruggehouden, één maand vooraf 50% en 2 weken vooraf: 75% van je bijdrage. Als de retraite door externe organisatorische redenen moet geannuleerd worden, word je inschrijving volledig terugbetaald.

Ik schrijf me in

Het wilde kruiden weekend is een weekend dat we op regelmatige basis organiseren doorheen het jaar. De volgende data waarop dit weekend plaatsvindt, zijn: 20 tot 22 september waar we werken met de zaden en noten. Je kan ons een berichtje schrijven via chamaicentre@gmail.com, dan kan je al op voorhand inschrijven.

Wil je graag een volledig jaar in de kruiden verdiepen doorheen de seizoenen? Na deelname van dit kruidenweekend kan je ook doorstromen naar andere modules van het krudienjaar.  Via hier lees je meer over wat dit kruidenjaar precies inhoudt. 

Begeleiding

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Ze heeft al jarenlang een passie voor eetbare en medicinale planten, en kent de plekjes in de omringende bossen heel goed. Sophie groeide op zelf op in de bossen van de Belgische Ardennen. Enkele jaren geleden verhuisde ze terug naar haar voorouderlijk dorp om daar Chamai op te richten, een retraite centrum, waar ze retraites en workshops in de natuur begeleidt en ook groepen ontvangt voor trainingen of retraites in de natuur. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

Gegevens

Begin:
21 juni @ 15:00
Einde:
23 juni @ 15:00
Evenement Categorieën:
, ,