Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nature Doorways weekend ~ De Weg van Initiatie via de Natuur – 20 tot 22 oktober 2023

20 oktober 2023 @ 15:00 - 22 oktober 2023 @ 16:00

“Since before time, I have been free. Birth and death are only doors through which we pass,
sacred thresholds on our journey.” – Thich Nhat Hahn

Onze voorouders kenden het land doorheen haar verschillende seizoenen en bewegingen. Ze waren zich bewust van het belang van gemeenschap, met zowel de mensen als de andere wezens met wie ze het leven deelden. Deze stelde hen niet alleen in staat om op aarde te overleven, maar gaf ook een diep gevoel van betekenis aan hun leven. De wezens deelden hun kennis en vaardigheden met de mensen, en als mens waren we diep betrokken bij deze voortdurende dialoog van wederkerigheid, door onze aandacht en dankbaarheid te schenken aan de natuurwezens en een bewuste relatie met hen te onderhouden.

Tegenwoordig zijn velen van ons deze taal van wederkerigheid vergeten.

Onze gevoeligheid en verbinding met de Natuur is bij de moderne mens bijna verdwenen, maar ze is nog lang niet verloren. Deze verbindingen zijn nog steeds in ons aanwezig en kunnen opnieuw wakker gemaakt worden in elk van ons.

Tijdens dit Nature Doorways weekend leren we de nodige vaardigheden om ons aanvoelen en beleven van deze intuitieve uitwisseling met het land terug te vinden en verder te ontwikkelen. We verbinden ons als gemeenschap en duiken dieper in op thema’s die ons bewegen als Mens voor het welzijn van de toekomstige generaties. We versterken onze verbinding met ons eigen Wilde, Natuurlijke wezen om zo meer in ons eigen leven en de omringende Wereld te komen staan. In het bijzonder verdiepen we ons in de verschillende ‘Doorways’ die een leven in overeenstemming met de natuur en onze eigen wilde Natuur versterken.

In onze Westerse cultuur is er dringend nood aan herkennen van de grote Doorways van het leven en het eren van hun wijsheid, om zo de balans tussen cultuur en natuur te houden en de scheiding weer te kunnen dichten voor het welzijn van de toekomstige generaties. De Nature Doorways zijn belangrijke teachings die tot diepe transformatie aanzetten.

Tijdens het weekend verkennen we de volgende belangrijke doorgangen:

– Het openen van de zintuigen naar de natuurlijke wereld

– Cultiveren van aanwezigheid en bewustzijn

– Het luisteren en lezen van het Land & communicatie met andere wezens

– Cultiveren van relatie van wederkerigheid en dankbaarheid

– Het ontdekken van Ware Intimiteit en verbinding met de Natuur

Natuur initiaties, ceremonies en rituelen om overgang te vieren van jongen naar man, van meisje naar vrouw, alsook andere overgangs fases (geboorte, huwelijk, bouw van een huis, ontwerp van een tuin, een project aanvatten, werk opstarten of loslaten, personen loslaten (scheiding), overlijden…)

We verkennen diepgaand het belang van natuur rituelen en ceremonies in het dagelijkse leven als Mens en stellen ons open voor de leringen van het land en haar verhalen. We duiken dieper in het belang en gebrek aan natuur initiatie in onze eigen Westerse cultuur en hoe we die opnieuw in ere kunnen herstellen. Ook bekijken we specifiek enkele belangrijke overgangsmomenten in het leven van Kind, Man en Vrouw naar een natuurgericht leven en hoe we deze overgangen bewust kunnen ondersteunen bij onszelf en anderen in onze eigen gemeenschappen.

Door middel van een onderdompeling in de natuur, ervaringsgericht leren en oefenen, verbinden we opnieuw met de intuïtieve zintuigen van ons dierlijk lichaam, onze geest en ziel.

Tijdens het weekend integreren we inzichten uit de diepe ecologie, de animistische druïdische traditie en mindfulness en werken we steeds rond de drie pijlers van Natuur, Zelf en Gemeenschap.

We gaan iedere dag buiten op stap en werken veel op bijzondere krachtige natuurplekken in de buurt. Het weekend is geschikt voor iedereen die zijn verbinding met de natuur op een diepgaande en tastbare manier wil verdiepen. Het zal je relatie met het leven om je heen diepgaand verdiepen en ook met je eigen plaats en verbondenheid in het grotere verhaal van deze Aarde.

Verblijf

Tijdens het weekend overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook steeds mogelijk. Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin.

Alle maaltijden zijn voorzien tijdens het weekend. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Inschrijving en prijzen

Inschrijven voor de tweedaagse kan via het volgende inschrijvingsformulier.

Sociaal tarief:
op aanvraag via email, 390 euro (max 2 personen)

Standaard prijs: 490 euro
Supporter & business prijs (als je een factuur wenst, (als je graag een factuur wilt of iemand wil steunen die het financieel moeilijk heeft: 590 euro

Supported prijs: sociaal tarief mogelijk op aanvraag (max. 2 personen)

Deadline om in te schrijven is ten laatste 10 dagen voor aanvang van de retraite en mits betaling van de inschrijving. Later is niet meer mogelijk omwille van organisatorische redenen. 

Je inschrijving is volledig, zodra je het volledige inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven via volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met vermelding van je naam + Nature Doorways en datum. Betaling met voorschot is mogelijk, als je geen factuur wenst.

Met vragen kan je steeds terecht via chamaicentre@gmail.com.

Bij annulering van je deelname, wordt een deel van je bijdrage ingehouden, om de administratieve kosten te dekken van je annulering. Twee maanden vooraf wordt 25% van je bijdrage teruggehouden, één maand vooraf 50% en 2 weken vooraf: 75% van je bijdrage. Als de retraite door externe organisatorische redenen moet geannuleerd worden, word je inschrijving volledig terugbetaald.

Ik schrijf me in

De Nature Doorways is een weekend dat we op regelmatige basis organiseren doorheen het jaar: vanaf zomer 2024 bieden we ook een Nature Doorways opleiding aan, met 4 modules doorheen de seizoenen. Alle informatie over de jaaropleiding lees je hier.

Begeleiders van de retraite

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

www.chamai.be

Gert Daniels

Gert is een schat van een man, als dans en yogateacher geniet hij van het leven. En nodigt elkeen uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial-arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij de ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword) of ipv zwaarden worden het bloemenstokken met rozen en tulpen zodat kinderen en jongeren de Ninja-Flower-Power-Peace-Rangers worden van de nieuwe tijd. Al jaren mede-organisator van mannen gatherings om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minderjonge mannen te inspireren. Cocreator of the tribe of the Heart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen. Let’s dance the change you love to see in the world!

www.wcud.be
www.gertdaniels.be

Gegevens

Begin:
20 oktober 2023 @ 15:00
Einde:
22 oktober 2023 @ 16:00
Evenement Categorieën:
, ,