Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rewilding weekend voor gezinnen & kids (paas editie) – 7 tot 8 april 2023

7 april @ 17:00 - 8 april @ 16:30

Samen het bos herwilderen

Tijdens de Rewilding weekenden duik je diep de natuur in doorheen de seizoenen. Je leert over de inheemse bomen en planten en hun eigenschappen, de lokale fauna en flora, over ecologisch en duurzaam bosbeheer en wat Rewilding voor onze bossen kan betekenen. Je bent een heel weekend buiten in de weer en leert al doende hoe je zelf een eigen tuin, een bos of weiland kan gaan herwilderen. Daarnaast geniet je van ontspannende momenten bij het vuur en gezellig samenzijn in het bos met gelijkgestemde zielen én kom je thuis met een goed gevoel! Leren, ontspannen en dienstbaar zijn aan jezelf en het bos staan centraal tijdens dit weekend.

Tijdens de familie en ouder/kind weekenden leren de kids spelenderwijze allerlei leuke natuur vaardigheden zoals vuur maken, op een veilig manier een zakmes gebruiken, koken op het vuur, sporen zoeken, natuurkampen bouwen, bomen en wilde planten herkennen, bevers spotten, dauwtrippen en nog veel meer! Af en toe planten we ook bomen of struiken, ruimen we takken of zagen we hout. We leren om op een bewuste manier om te gaan met het bos en helpen daarbij het bos een handje.

Verblijf

Tijdens het weekend overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook mogelijk. Overdag zijn we in de prachtige bossen in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin.

Alle maaltijden zijn voorzien tijdens het weekend. Thee, koffie en water worden ook steeds voorzien. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen

DAGOVERZICHT (hier specifiek voor Rewilding weekend gezinnen & kids)

Donderdag

17:00: aankomst en installeren (je kan ook later toekomen om 20u)
Avondeten
20:00: Intro op het weekend en kennismaking cirkel
Gezellig samenzijn of een avondwandeling

Je kan ook later toekomen of pas op vrijdag ochtend na het ontbijt.

Vrijdag

Ochtend: open ruimte voor meditatie en yoga in de tempelzaal of tijd voor een Solo ochtendwandelingetje
09:00 Ontbijt
3u leren en spelen in het bos
Lunch in het bos met vuur
Namiddag: vrij, wandeltocht of gezelschapsspelletjes spelen
Avondeten
Wat vond ik het leukste van de dag – cirkel
Avondwandeling of gezellig samenzijn

Zaterdag

Ochtend: dauwtrip voor de vroege vogels
09:00 Ontbijt
3u leren en spelen in het bos
Lunch in het bos met vuur
Wat vond ik het leukste van de twee dagen – cirkel
16:00 Afscheid

AANKOMENDE DATA VAN DE REWILDING WEEKENDS 2023

7 tot 8 april – Weekend voor gezinnen met kids. We bouwen het boskamp verder uit, maken vuur, ontdekken sporen in het bos en leren over de eetbare planten van het seizoen. (nog plek 2 gezinnen met 1-2 kids)

18 tot 19 mei – Weekend voor jongens 8+ en moeders of vaders (met Gert). We slapen in het bos, maken vuur en ons eigen zwaard. VOLZET

23 tot 25 juni – Weekend voor volwassenen. Sporen, paden en sitspots – het Wilde aarden in en rondom onszelf (je kan ook aansluiten op de Zijnsweek in het bos die 3 dagen eerder al begint, meer info lees je via www.chamai.be)

6 tot 8 augustus – Weekend voor volwassenen. Bronnen eren en bruggen bouwen – De weg van het Water  (je kan ook aansluiten op de zijnsweek in het bos die 3 dagen eerder al begint 1 tot 3 september, meer info lees je via bovenstaande website)

13 tot 15 oktober – Weekend voor vaders en zonen (met Gert) We maken vuur, zoeken sporen in het bos en maken ons eigen zwaard.

10 tot 12 november – Het Grote Boom plantweekend met druidische boomceremonie. We planten alle bomen die deel gaan worden van ons Sacred Grove community bos, waar we in de toekomst bijeenkomen als gemeenschap voor natuur observatie, zijn in het bos, ceremonies en nog veel meer!

Je voor één of voor meerdere weekends inschrijven. Elk weekend spitsen we ons toe op één thema en het specifieke werkproject dat daarmee verbonden is in het bos.

Inschrijving en prijzen

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

De standaard prijs voor een Rewilding weekend is 300 euro per volwassene.

Prijzen zijn inclusief overnachting in gedeelde kamers, de maaltijden en begeleiding tijdens het weekend. Als je met je gezin wilt deelnemen, dan betaal je 300 euro per volwassene voor het weekend en 50 euro per kind (<12 j) of 100 euro per jongere (<21 j). Kom je met 2 volwassene en 2 of meer kinderen/jongeren? Dan krijg je een korting van 25 euro per gezinslid.

Als je graag het Rewilding project wilt steunen, kan dat door de Supporter prijs van minstens 350 euro per persoon te betalen, dan kopen en planten wij daarmee nog meer bomen aan voor het grote boomplantweekend in november!

Als deze prijs een barrière voor je is om deel te nemen aan een weekend, neem dan zeker contact met ons op. We vinden zeker wel een mogelijkheid.

Wil je graag aan meerdere weekends deelnemen om meer te leren over Rewilding? Neem contact met ons op.

Inschrijven kan via chamaicentre@gmail.com. Je bent volledig ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 200 euro. Het resterende bedrag dient betaald te zijn ten laatste 3 weken voor aanvang van het weekend. Je kan ook steeeds het volledige bedrag van je inschrijving in één keer overschrijven. Overschrijving is via BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove. Met vermelding: deelname Rewilding weekend, datum van het weekend en je naam.

Als een Rewilding weekend door externe omstandigheden moet geannuleerd worden, zal je voorschot terugbetaald worden of gelden voor een volgende datum. Bij zelf annuleren, wordt het voorschot ingehouden.

Begeleiders van de weekends

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraitecentrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

www.chamai.be
www.facebook.com/chamaicentre

Felicitas Lang

Felicitas is docente Groen op een MBO school in Zuid–Limburg in Nederland en volgde een uitgebreide opleiding tot natuur– en milieueducatie met diverse bijscholingen, onder andere in de 8 Shields leermethode van Jon Young. In 2018 richtte ze het opleidingsinstituut Natur–Erleben op. Haar missie met haar werk is om mensen in verbinding te brengen, met zichzelf en met hun natuurlijke omgeving. Ze doet dat vooral op een speelse, toegankelijke en actieve manier. Daarnaast biedt ze ook kruidenwandelingen, bewuste natuurbelevenissen, teambuildings in de natuur aan en ook cursussen, waar je leert hoe je op basis van natuurlijke grondstoffen je eigen huishoudelijke en verzorgingsproducten kunt maken.

Natur-Erleben op Facebook

Gert Daniels

Gert is een schat van een man, als dans & yoga teacher geniet hij van het leven. En nodigt elkeen uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial-arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword). Al jaren mede-organisator van mannen gatherings om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minder jonge mannen te inspireren. Co-creator van de Tribe van het Hart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen.

www.wcud.be

Gegevens

Begin:
7 april @ 17:00
Einde:
8 april @ 16:30