Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kitchery Witchery weekend ~ Mother’s Medicine (moederdag editie) – 12 tot 14 mei 2023

12 mei @ 15:00 - 14 mei @ 16:00

Wil je graag meer leren over de wilde planten en kruiden die in onze natuur te vinden zijn?

Veel opleidingen in de kruiden verkennen hoofdzakelijk de wetenschappelijke context van de planten en de chemische bestandsdelen. Dit is enorm waardevol voor wie graag herborist wordt en daar z’n beroep van maakt, maar als je een gewone plantenliefhebber bent, kan dit je juist afremmen in je kruiden-enthousiasme.

Tijdens het Kitchery Witchery tweedaagse verkennen we een meer intuïtieve en persoonlijke verbinding met de planten, zoals ze door onze natuurverbonden voorouders gekend was. We verbinden met de kruidenman/kruidenvrouw in jou en leren technieken om in directe communicatie te gaan met de planten.

Elk weekend verbinden we met max. 5 à 10 kruiden en planten die in het seizoen te vinden zijn en gaan op stap om met elk van deze planten individueel te verbinden, hen te leren herkennen en over hen te leren. Op het einde van het weekend kan ze allemaal onderscheiden, weet je waarvoor je ze kan raadplegen en zijn ze jouw naaste metgezellen geworden bij elke wandeling in de tuin of in het bos.

Gaandeweg ontdekken we hoe alle planten onze leermeesters kunnen zijn, en wat zij ons te vertellen hebben over onszelf als mens.

Daarnaast gaan we tijdens het tweedaagse ook praktisch aan de slag met de kruiden te verzamelen, leer je over het oogstproces, het drogen en de verschillende mogelijkheden om ze toe te passen, welke je kan eten, welke geneeskrachtig zijn en hun courante magische gebruiken.

Wat neem je nog allemaal mee van de tweedaagse:

– Respectvolle en bewuste houding naar de kruiden en planten toe
– Diepgaand contact met de planten en kruiden
– Kennis over de invloeden van maan- en zonnestanden
– Kruiden drogen en verwerken in de beste omstandigheden
– Werkende eigenschappen van de inheemse kruiden

– Oude legendes, mythes en overdrachten rond de kruiden
– Opwekken en activeren van het kruid en de basis van de kruidenmagie voor ceremonieel gebruik

– Genieten van de prachtige natuur in eigen thuisland
– Lekker ontspannen en genieten van het samenzijn bij een gezellig kacheltje ‘s avonds
– Je gaat naar huis met een heerlijk blij gevoel, een heleboel nieuwe plantenvrienden bij en enkele eigen kruidencreaties!

Kom je met je moeder of dochter, een vriendin die moeder is voor deze moederdag editie? Dan krijg je beide een mooie korting. Meer lees je onderaan!

Verblijf

Tijdens de retraite overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook mogelijk. Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin.

Alle maaltijden zijn voorzien tijdens het weekend. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Inschrijving en prijzen

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

De prijscategorieën voor het weekend zijn:

Standaard prijs: 390 euro
Supporter & business prijs (indien je graag een factuur wenst): 490 euro

Speciaal voor moederdag editie: als je als dochter je moeder meebrengt of als vrouw een andere moeder, krijg je beide samen 150 euro korting. De uitgenodigde Moeder wordt letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet tijdens het weekend!

Als de prijs een barrière voor je is om deel te nemen, kan je contact opnemen en kijken we of je aan een verlaagd tarief kan deelnemen.

Je bent volledig ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 200 euro. Het resterende bedrag dient betaald te zijn ten laatste 3 weken voor aanvang van het weekend. Je kan ook steeds het volledige bedrag van je inschrijving in één keer overschrijven. Overschrijving mag via BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove. Met mededeling “Kitchery Witchery maart 2023 – je naam”. Indien het weekend geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren, wordt het voorschot ingehouden om de kosten van je annulatie te dekken.

Het Kitchery Witchery tweedaagse is een weekend dat we op regelmatige basis organiseren doorheen het jaar. Je kan ons een berichtje schrijven via chamaicentre@gmail.com, dan houden we je op de hoogte zodra het weekend gelanceerd is om je als eerste in te schrijven.

Begeleiders van het weekend

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Ze heeft al jarenlang een passie voor eetbare en medicinale planten, en kent de plekjes in de omringende bossen heel goed. Sophie groeide op zelf op in de bossen van de Belgische Ardennen. Enkele jaren geleden verhuisde ze terug naar haar voorouderlijk dorp om daar Chamai op te richten, een retraite centrum, waar ze retraites en workshops in de natuur begeleidt en ook groepen ontvangt voor trainingen of retraites in de natuur. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

www.chamai.be  

Gegevens

Begin:
12 mei @ 15:00
Einde:
14 mei @ 16:00