Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wild & Sacred natuurretraite ~ 18 tot 21 mei 2023

18 mei @ 15:30 - 21 mei @ 15:00

Vier dagen om dieper in contact te komen met ons natuurlijke zelf in een magische omgeving. In deze retraite komen stilte en meditatie samen met sjamanistische beoefening en ceremonie. We begeleiden je op een helende, ontspannende reis naar prachtige plekken in de natuur.

We beginnen elke dag met stilte en meditatie. Onze aandacht van de dag is liefdevolle zorg voor het lichaam, onze gevoelens en opkomende gedachten. De 4 dimensies van de menselijke natuur helpen ons om onze verbinding met de natuur te verdiepen. Na het ontbijt trekken we het bos in. Het grootste deel van de dag zullen we buiten in de elementen zijn. Door ceremonies te houden voor Water, Vuur, Aarde en Lucht vinden we meer verbinding met ons natuurlijke zelf en de levende wereld om ons heen.

Enkele van onze activiteiten doorheen de dagen: meditatie, stille wandelingen, ceremonies, tijd alleen in de natuur, vuur en gezelligheid. Gemeenschap en stilte zijn onze leidraad door de dagen heen, en de eenvoud van het samenleven op het land, in een voedende omgeving met mooie mensen en geweldig, gezond eten.

Dag 1 – Thema: aarden en gronden | element: Aarde

15:30 Aankomst Chamai
16:30 Eerste introductie cirkel en deelronde
18:30 Avondeten
20:00 Stiltewandeling in de natuur

Dag 2 – Thema: bevrijden en ruimte vinden | element: Lucht

08:00 Ochtend meditatie & yoga
09:00 Ontbijt
10:00 Deelronde
11.00 Stilte wandeling naar plek in de buurt. Solo verblijf in de natuur met lunch
Lucht ceremonie om te bevrijden en ruimte te vinden in jezelf
15:00 Vrije tijd in de namiddag of persoonlijke coaching / energetische massage
18:30 Avondeten
20:00 Buiten slapen in hangmat in het bos met outdoor meditatie & yoga

Dag 3 – Thema: verbinden en samen zijn | element: Vuur

08:00 Ochtend meditatie & yoga
09:00 Ontbijt
10:00 Deelronde
11.00 Stilte wandeling naar plek in de buurt. Solo verblijf in de natuur met lunch.
15:00 Vrije tijd in de namiddag (zwemmen in de Ourthe) of persoonlijke coaching / energetische massage
18:30 Avondeten
19:30 Vuurceremonie: in de eigen kracht gaan staan, muziek en delen

Dag 4 – Thema: zuiveren en ontspannen | element: Water

08:00 Ochtend meditatie
09:00 Ontbijt
10:00 Deelronde
11.00 Stilte wandeling naar de bron
12:00 Solo verblijf in de natuur met lunch
Waterceremonie: om jezelf te zegenen en zuiveren
15:00 Laatste deelronde en afscheid

Verblijf

Tijdens de retraite overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook mogelijk. Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin.

Alle maaltijden zijn voorzien tijdens de retraite. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Inschrijving en prijzen

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

De prijscategorieën voor de retraite zijn:

Standaard prijs: 490 euro

Supporter & business prijs (ook indien je graag een factuur wenst): 590 euro

Als de standaard prijs een barrière voor je is, kan je contact opnemen en kijken we of je aan een verlaagd tarief kan deelnemen.

Je bent volledig ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 250 euro. Het resterende bedrag dient betaald te zijn 3  weken voor aanvang van het weekend. Overschrijving op BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove. Met mededeling “Wild & Sacred mei 2023 – je naam”. Indien het weekend geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren 3 weken voor de start van het weekend, wordt het voorschot ingehouden.

De Wild & Sacred is een retraite die we op regelmatige basis organiseren doorheen het jaar: de volgende data waarop de Wild & Sacred plaatsvindt, is van 24 tot 27 augustus 2023. Je kan ons een berichtje schrijven via chamaicentre@gmail.com, dan houden we je op de hoogte zodra de retraite gelanceerd is om je als eerste in te schrijven.

Begeleiders van de retraite

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

www.chamai.be

Laura Jonker

Laura heeft levenservaring voor drie levens. Ze ervoer een diepe verbinding met de 8e eeuwse Tibetaanse yogini Yeshe Tsogyal, waardoor zij in staat is oude technieken te vertalen naar de moderne tijd en in goed contact te staan met haar vrouwelijke intuïtie. Ook in de natuur ervaart zij een diepe herverbinding. Laura heeft een huishouden met 4 jongens samen met haar geliefde Stephane. Ze noemde haar coachingscentrum en meditatieschool Zijnvolzin, wat vertaald kan worden in: vol vreugde en betekenis zijn. Ze biedt toegankelijke oefeningen, transformerende ervaringen met haar 7 fasen programma.

Gegevens

Begin:
18 mei @ 15:30
Einde:
21 mei @ 15:00