Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Storytelling tweedaagse – 24 tot 26 februari 2023

24 februari @ 15:00 - 26 februari @ 16:00

Ieder van ons is een geboren verhalenverteller. Wil je deze natuurlijke kwaliteiten verder ontwikkelen? Via spel en oefeningen gaan we als groep en individueel deze kracht ontdekken, versterken en delen door volksverhalen, sprookjes en mythologie.

Zo brengen we onze eigen ervaring en de wereld die tijd en ruimte overstijgt. Van hieruit gaan we op zoek naar onze persoonlijke manier van verhalen vertellen. We werken met stem, bewustzijn van ons publiek, verbeelding en onze kwaliteiten als verhalenverteller.

Deze tweedaagse cursus is een ideale start om in de wereld van verhalen te stappen. Op een speelse toch zeer diepgaande manier word je vertrouwd met het vertellen voor publiek en de diepe wijsheid die we terug vinden in de verhalen.

Wat neem je mee van de Storytelling tweedaagse?


– Je leert de structuur van verhalen kennen

– Efficiënte manieren om verhalen te onthouden en opnieuw te vertellen

– Je wordt vertrouwd met de verschillen tussen verhalen (volksverhalen, sprookjes, mythologie)

– Je ontdekt de diepe verbindingen tussen de orale traditie en je eigen biografie.

– Er wordt ruimte gecreëerd voor je authentieke verbeelding en hoe deze ons intellect can omzeilen om zo tot diepe persoonlijke en globale inzichten je komen. Zowel in groep als individueel.

– Je leert vertellen vanuit spontaniteit en authenticiteit

– Bewustzijn en attentie voor ons publiek

– Verhalen ontmoeten als rituele ruimte

-Natuurverbinding en verhalen

– Visualisatie

– De waarde van stilte

Verblijf

Tijdens de retraite overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de tuin is ook mogelijk. Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag samen heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin. 

Alle maaltijden zijn voorzien. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Inschrijving en prijzen

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

Standaard prijs: 390 euro

Supporter & business prijs (ook indien je graag een factuur wenst of graag zij wilt steunen die het financieel moeilijk hebben): 450 euro

Als de standaard prijs een barrière voor je is, kan je contact opnemen en kijken we of je aan een verlaagd tarief kan deelnemen.

Je bent volledig ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 150 euro. Het resterende bedrag dient betaald te zijn 3  weken voor aanvang van het weekend. Overschrijving op BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove. Met mededeling “Storytelling tweedaagse februari 2023 – je naam”. Indien het weekend geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren 3 weken voor de start van het weekend, wordt het voorschot ingehouden.

Begeleiders van de tweedaagse


Jappe Delva

Jappe groeide op in een bosrijke omgeving met zijn grootouders. Deze leiden hem van zijn elf jaar op in de traditie van de Noord Amerikaanse zweethutten zoals deze hen waren geleerd door Wallace Black Elk en anderen. Hun spiritueel centrum, De Druïde,  was een thuis voor velen.  Jappe mocht van kinds af verschillende culturen ervaren waaronder de Azteekse,Tolteekse,  Choctaw, Miwok, Lakota en Maori cultuur. Hij werd onderwezen door hoeders van verschillende tradities in het sjamanisme, wicca, antroposofie en andere. Hij stond echter altijd gegrond in de eigen Keltische cultuur.

Later werd hij een professionele yurt bouwer en werkte voor lange tijd in Engeland. Hij besloot Storytelling te studeren aan de International School of Storytelling te Emerson College. Na zijn studies begon hij internationale storytelling workshops te begeleiden. De kracht van verhalen bracht hem ertoe traditionele verhalenvertellers  samen te brengen waarin zij een rituele ruimte creëerde om de wijsheid van de orale traditie te laten ontluiken.

Jappe woont met zijn vrouw en twee kindjes in België en Brazilië. Hij verdeelt zijn tijd tussen schrijnwerkerij, bot bewerking, muziek en individuele begeleiding van mensen via de kracht van verhalen vertellen.


Host & organisatorSophie Vandenkerchove

Sophie is een geliefde van de innerlijke en uiterlijke Wilde Natuur. Ze volgde meerdere workshops in het verbindingswerk van Joanna Macy in het Ecodorp Sieben Linden bij Gabi Bott. Later weefde ze deze ervaring verder door een opleiding  als Wilderness Rites of passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië te volgen, waar ze leerde om mensen op Solo’s en Vision Quests in de natuur te begeleiden. Daarnaast beoefent ze al vele jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie, en heeft ze verschillende inwijdingen ontvangen in Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem.

Als eigen beoefening, wandelt Sophie regelmatig pelgrimsroutes in de Ardennen, waar ze haar meest verbindende momenten met de natuur mocht ervaren. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind een sterke band met het land van haar voorouders koesterde. Na het zwerven door de wildheid van de steden, verhuisde ze terug naar haar voorouderlijk dorp om daar Chamai op te richten, een retraite centrum waar ze retraites in de natuur organiseert en begeleidt voor groepen en individuen en ook groepen onderbrengt voor eigentijdse workshops in de natuur.

www.chamai.be 

Gegevens

Begin:
24 februari @ 15:00
Einde:
26 februari @ 16:00