Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nature in Silence retraite ~ 10 tot 12 februari 2023

10 februari @ 15:00 - 12 februari @ 16:00

Wil je graag dieper verbinden met jezelf en de natuur rondom je? Wil je jezelf meer leren omarmen als wie je bent en ben je op zoek naar rust, stilte, eenvoud en zachtheid, omringt door fijne, warme mensen?

Tijdens dit natuur en stilte weekend, nemen we de tijd om diep in onszelf aan te komen. We leren bewust aanwezig te zijn in elk moment en komen terug bij de kern van wie we écht zijn, omringd door een warme gemeenschap van mensen en de rust van de natuur en het bos.

Het programma van het weekend omvat meditatie oefeningen, langzame wandelingen, fijne groepsactiviteiten, momenten alleen of in groep in de natuur en het bos en natuurlijk veel rust.

Dagindeling

Vrijdag

15:30 Aankomst op de plek, tijd om je kamer in te richten
16:30 Introductie in het zijn met de stilte en eerste kennismakingscirkel
18:30 Avondeten
20:00 Stilte wandeling in het bos en gezellig samenzijn

Zaterdag

08:30 Opstaan
09:00 Ademen met de natuur en Zen meditatie
09:30 Ontbijt
10:30 Deelronde
11:15 Een lange wandeling met mindfulness onderweg en natuurverbindingsoefeningen
13:00 Lunch
14:00 Vrije tijd
16:00 Mindfulness sessie binnen of buiten
18:30 Avondeten
20:00 Kampvuur met verhalen

Zondag

08:30 Opstaan
09:00 Ademen met de natuur en Zen meditatie
09:30 Ontbijt, brood smeren voor de lunch
10:30 Deelronde
11:30 Lange wandeling en meditatie met lunch onderweg
14:00 Thee, taart en delen van ervaringen
16:00 Kamers opruimen en afscheid

Verblijf

Tijdens de retraite overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook mogelijk. Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin.

Alle maaltijden zijn voorzien tijdens het weekend. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Inschrijving en prijzen

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

De prijscategorieën voor de retraite zijn:

Standaard prijs: 390 euro
Supporter & business prijs (ook indien je graag een factuur wenst): 450 euro

(*) Als de standaard prijs een barrière voor je is, kan je contact opnemen en kijken we of je aan een verlaagd tarief kan deelnemen.

Je bent volledig ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 150 euro. Het resterende bedrag dient betaald te zijn 3 weken voor aanvang van het weekend. Overschrijving op BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove. Met mededeling “Nature in Silence januari 2023 – je naam”. Indien het weekend geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren 3 weken voor de start van het weekend, wordt het voorschot ingehouden.

Begeleiders van de retraite

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

www.chamai.be

Gegevens

Begin:
10 februari @ 15:00
Einde:
12 februari @ 16:00