Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Groot Boomplant weekend voor jong & oud – 10 tot 12 november 2023 – BEPERKT AANTAL PLEKJES

10 november @ 17:00 - 12 november @ 17:00

Kan je er niet bij zijn voor het boomplant weekend maar wil je onze boomplant graag steunen voor meer inheems en duurzaam bos in België? Dat kan! Je kan een gift doen via het rekeningnummer onderaan.

Tijdens het Groot boomplant weekend planten we inheemse bomen en struiken op een stukje oud naaldbos van Chamai in de Ardennen. We zetten een grote diversiteit aan bomen, zodat vogels, dieren en insecten in de toekomst weer hun toevlucht kunnen vinden in een wild stukje natuur. Later wordt dit ons community bos, waar we tijdens de Rewilding weekenden bijeenkomen voor natuur observatie of om gewoon in de natuur te zijn, omringd door de dieren en planten.

Het boomplant weekend is open voor jong én oud – je kan alleen komen, met een vriend of vriendin, met je zoon of dochter of als grootouder met je kleinkinderen. Samen planten we een inheems bos in de Ardennen waar in de nabije toekomst nog veel kinderen en jongeren van zullen mogen genieten!

We werken in kleine teams tijdens het weekend en je leert van alles over het bos, zoals: natuur observatie en aandachtigheid, spade en houweel gebruiken, bomen voorbereiden voor het planten, de meest voorkomende bomen en planten herkennen, eetbare wilde planten, houtsoorten en hun eigenschappen.

We leren op een bewuste manier om te gaan met het bos en helpen daarbij het bos een handje. Er is ook veel tijd voor rust en ontspanning bij het vuur en kennismaking met de natuur via allerlei leuke bosspelletjes.

Op het einde van het weekend houden we een gezellig feest om de nieuwe bomen te verwelkomen met lekker eten op het kampvuur.

Verblijf

Tijdens het weekend overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. In de tent verblijven in de prachtige tuin is ook mogelijk. Overdag zijn we in het community bos. Dat ligt op wandelafstand van het huis: zo’n kwartiertje wandelen. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groenten uit eigen tuin.

Alle maaltijden zijn voorzien tijdens het weekend. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen.

Dagprogramma

Vrijdag

17:00: Aankomen en installeren
18:30 Avondeten
20:00: Intro op het weekend en kennismaking
21:00 Gezellig samenzijn of een avondtochtje

Je kan ook later toekomen om 20u of pas op zaterdag ochtend na het ontbijt als je nog moet werken op vrijdag.

Zaterdag

09:00 Ontbijt
10:00 Bomen en struiken planten
13:00 Lunch in het bos bij het  vuur
15:00 Vrij, wandelen of optionele groepsactiviteit
18:30 Avondeten
20:00 Observaties delen en vragen
21:00 Avondtocht of gezellig samenzijn

Zondag

07:00 Wild gaan spotten voor de vroege vogels
09:00 Ontbijt
10:00 Bomen en struiken planten
13:00 Feestlunch in het bos bij het vuur
15:00 Afsluiting van het weekend 
16:00 Afscheid en vertrek

Begeleiding

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een natuurcentrum in de Ardennen, waar Sophie weekenden en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van rituelen met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte weekenden en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

www.chamai.be
Facebook: chamaicentre

Felicitas Lang

Felicitas is docente Groen op een MBO school in Zuid–Limburg in Nederland en volgde een uitgebreide opleiding tot natuur– en milieueducatie met diverse bijscholingen, onder andere in de 8 Shields leermethode van Jon Young. In 2018 richtte ze het opleidingsinstituut Natur–Erleben op. Haar missie met haar werk is om mensen in verbinding te brengen, met zichzelf en met hun natuurlijke omgeving. Ze doet dat vooral op een speelse, toegankelijke en actieve manier. Daarnaast biedt ze ook kruidenwandelingen, bewuste natuurbelevenissen, teambuildings in de natuur aan en ook cursussen, waar je leert hoe je op basis van natuurlijke grondstoffen je eigen huishoudelijke en verzorgingsproducten kunt maken.

Natur-Erleben op Facebook

Inschrijving en prijzen

Sociaal tarief: op aanvraag via email (max 2 personen)

Standaard prijs: 290 euro

Supporter-business als je een factuur wenst of het boomproject graag wilt steunen: 390 euro of meer 

Kom je met je gezin? Dan betaal je 190 euro per volwassene voor het weekend en 50 euro per kind < 12 jaar en 100 euro per jongere <18 jaar. Je mag ook meer storten als dat kan voor jou! De vorige betaling gaat dan integraal naar de aankoop van inheemse bomen en struiken.

Deadline om in te schrijven voor het Boomplant weekend is ten laatste 10 dagen voor aanvang van het weekend.

Je inschrijving is volledig, zodra je een mailtje hebt gestuurd naar chamaicentre@gmail.com en het volledige inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven via volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met vermelding van je naam + Boom plant weekend en datum. Betaling met voorschot is niet mogelijk als je de Supporter-business prijs betaald en een factuur wenst.

Bij annulering van je deelname, wordt een deel van je bijdrage ingehouden, om de administratieve kosten te dekken van je annulering. Twee maanden vooraf wordt 25% van je bijdrage teruggehouden, één maand vooraf 50% en 2 weken vooraf: 75% van je bijdrage.

Als een weekend door externe organisatorische redenen geannuleerd moet worden, word je inschrijving volledig terugbetaald.

Ik schrijf me in

Gegevens

Begin:
10 november @ 17:00
Einde:
12 november @ 17:00
Evenement Categorieën:
,