Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Druïdische planten weekend ~ 27 tot 29 mei 2023

27 mei @ 12:00 - 29 mei @ 16:00

De Planten zijn een wereld op zich. Sinds de oudste tijden hebben ze een belangrijke en nauwe rol gespeeld in het leven van de mens.

Tijdens deze planten driedaagse zien we de medicinale, maar ook magische eigenschappen van deze bijzondere creaties in de Schepping. Hun band met de zon, maar, sterren en planeten. Via wandelingen ontmoeten we de planten in hun thuisomgeving en via oefeningen, meditatie en sjamanistische techniek, openen we ons voor de communicatie met de Geesten van deze planten.

Je hebt geen enkele voorkennis nodig om deel te nemen, maar deze workshop is ook voor hen die reeds vertrouwd of gevorderd zijn met sjamanistische technieken en die interesse hebben in het spirituele erfgoed van de Europese voorouders.

Verblijf

Tijdens de retraite overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook mogelijk. Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin.

Alle maaltijden zijn voorzien tijdens het weekend. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Reservering en prijzen

De Standaard prijs voor de driedaagse: 390 euro

Supporter-Business prijs (als je graag een factuur wilt of iemand wil steunen die het financieel moeilijk heeft): 490 euro

Je kan alvast een mailtje sturen via chamaicentre@gmail.com als je graag op de hoogte wordt gehouden zodra de inschrijvingen openen.

Je bent volledig ingeschreven wanneer je het volledige voorschot van 200 euro betaald hebt. Het resterende bedrag dient betaald te zijn ten laatste 3 weken voor aanvang van het weekend. Je kan ook steeds het volledige bedrag in één keer overschrijven. Overschrijving op BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove. Met vermelding: “Druïdische planten weekend mei 2023 – je naam”. Indien het weekend geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren, wordt het voorschot ingehouden om de kosten van je annulatie te dekken.

 

Begeleiders van het weekend

Stefaan Loncke

Stefaan Loncke werd geïnitieerd in 1989, sinds 1995 traditioneel opgeleid en is houder van oude mondelinge overleveringen, lineage- en priesterwijdingen. Sinds 2013 is hij lid van de Order of Bards Ovates and Druids. Samen met zijn vrouw Cin stichtte hij in 2014 Ahawa, Huis voor Levensverdieping, waar hij de oude sjamanistische en druïdische traditie doorgeeft, alsook de maan-, seizoen-, huwelijk-, doop- en begrafenis ceremonies brengt, individuele healing en begeleiding geeft.

www.ahawa.bewww.facebook.com/huisahawa

Sophie Vandenkerchove

Sophie heeft verschillende inwijdingen ontvangen in Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem en de vierjarige opleiding bij Stefaan Loncke gevolgd. Ze heeft al jarenlang een passie voor eetbare en medicinale planten, en kent de plekjes in de omringende bossen waar ze groeien heel goed. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt.

In haar werk verweeft Sophie steeds de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens.

www.chamai.be  –
www.facebook.com/chamaicentre

 

Gegevens

Begin:
27 mei @ 12:00
Einde:
29 mei @ 16:00