Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wild & Sacred natuurretraite – LAATSTE PLEKJE – 25 tot 28 augustus 2022

25 augustus 2022 @ 15:00 - 28 augustus 2022 @ 13:00

Vier dagen om dieper in contact te komen met ons natuurlijke zelf in een magische omgeving.

In deze retraite komen yoga en meditatie samen met sjamanistische oefeningen en ceremonie. Zijn Vol Zin en Chamai begeleiden je op een helende, ontspannende reis naar prachtige plekken in de natuur.

We beginnen elke dag met stilte, yoga en meditatie. Onze aandacht van de dag is liefdevolle zorg voor het lichaam, onze gevoelens, en opkomende gedachten. De Zeven stappen van het creëren van een zinvol leven zullen een duidelijk kader bieden om dichter bij onze kern te komen, en de Vier Dimensies van de Menselijke Natuur zullen ons begeleiden om onze verbinding met de natuur te verdiepen.

Na het ontbijt gaan we naar een meer of diep het bos in. Het grootste deel van de dag zullen we buiten in de elementen zijn. Deze zullen ons laten zien wie we werkelijk zijn, wat werkelijk belangrijk is in het leven, en hoe we ons meer kunnen verbinden met de betekenis in ons leven. Door ceremonies te houden voor water, vuur, aarde en lucht zullen we meer verbinding vinden met ons natuurlijke zelf en de levende wereld om ons heen. Enkele van de activiteiten die we doorheen de dagen doen: meditatie, yoga, stille wandelingen, wandelingen op blote voeten, ceremonies, tijd alleen in de natuur, zwemmen, vuur en muziek, een nacht kamperen buiten in hangmatten. Gemeenschap en stilte zullen onze leidraad zijn door de dagen heen, en de eenvoud van het samenleven op het land, in een voedende omgeving met mooie mensen en geweldig, gezond eten.

Dag 1 – thema: aarding | element: Aarde

15.30 Aankomst retraitecentrum Chamai in Hodister
16:30 Introductie in 7 stappen van Vreugdevol en Betekenisvol Zijn en de theorie van de 4 elementen.
18:30 Avondmaal
Avond stiltewandeling in de natuur

Dag 2 – thema: ruimte vinden en bevrijden | element: Lucht

08:00 Ochtend meditatie/yoga
09:15 Ontbijt Ochtend
11:00 Uitstap Le Herou met de auto. Rotsachtig en wild gebied. Ceremonie om los te laten, over te geven en te manifesteren
Begeleid Solo verblijf in de natuur met lunch
Vrije tijd in de namiddag of persoonlijke coaching / energetische massage
18:30 Avondeten
Samen slapen in het bos met een hangmat. Meditatie in de buitenlucht.

Dag 3 – thema: zuiveren en ontspannen | element: Water

08:00 Ochtend meditatie/yoga
09:15 Ontbijt
11.00 Stilte wandeling naar de bron en waterceremonie om te reinigen en te zuiveren
13:00 Lunch en zwemmen in de Ourthe, ontspannen
Vrije tijd in de middag of persoonlijke coaching / energetische massage
18:30 Avondeten
Avond boswandeling in stilte

Dag 4 – thema: verbinden en samen zijn | element: Vuur

08:00 Ochtend meditatie/yoga
09:15 Ontbijt
11:00 Stille wandeling en tijd alleen in de natuur
13:00 Lunch en de vuurceremonie om te transformeren en te verbinden, muziek, delen
14:00 Laatste deelronde
15:00 Einde

Begeleiders

Laura Jonker

Laura heeft levenservaring voor drie levens. Zij ervaart een diepe verbinding met de 8e eeuwse Tibetaanse yogini Yeshe Tsogyal, waardoor zij in staat is oude technieken te vertalen naar de moderne tijd en in goed contact te staan met haar vrouwelijke intuïtie. Ook in de natuur ervaart zij een diepe herverbinding. Laura runt een huishouden met 4 jongens samen met haar geliefde Stephane. Ze noemde haar coachingscentrum en meditatieschool ZIJN VOL ZIN, wat vertaald kan worden in: vol vreugde en betekenis zijn. Ze biedt toegankelijke oefeningen, transformerende ervaringen met haar zeven fasen programma.

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de Wilde Natuur. Ze volgde een opleiding tot Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië. Daarnaast beoefent ze al vele jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie, en heeft ze verschillende inwijdingen in Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem ontvangen. Als eigen beoefening loopt Sophie regelmatig pelgrimsroutes in de Ardennen, waar ze haar meest diepgaande inzichten in haar eigen leven heeft kunnen ontvangen. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band koesterde met het land van haar voorouders. Na het zwerven door wilde plekken in de steden, verhuisde ze terug naar haar voorouderlijk dorp om Chamai op te richten, een retraitecentrum, waar ze natuurretraites geeft voor groepen en individuen en ook groepen ontvangt voor natuurworkshops.

www.chamai.be

Reserveringen en prijzen

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

De prijscategorieën voor het weekend zijn:

Standaard prijs: 495€
Supporter & business prijs (indien je graag een factuur wenst of graag zij wilt steunen die het financieel moeilijk hebben): 520€ 

(*) Als de standaard prijs een barrière voor je is, kan je contact opnemen en kijken we of je aan een verlaagd tarief kan deelnemen.

Je bent volledig ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 250 euro. Het resterende bedrag dient betaald te zijn 3 weken voor aanvang van het weekend. Overschrijving op BE12 7340 4886 7292 (Sophie Vandenkerchove). Met mededeling “deelname Wild & Sacred natuurretraite augustus 2022 – je naam”.

Indien het weekend  geannuleerd dient te worden (omwille van corona maatregelen of onvoldoende deelnemers), wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren 2 weken voor de start van het weekend (zonder dringende redenen), wordt het voorschot ingehouden.

Gegevens

Begin:
25 augustus 2022 @ 15:00
Einde:
28 augustus 2022 @ 13:00