Loading Events

« All Events

Boomplant dag in gemeenschap – 17 november 2024

17 november @ 10:00 - 16:00

Tijdens de Boomplant dag planten we samen inheemse bomen en struiken voor de toekomstige generaties!

We planten een grote diversiteit aan bomen en struiken, zodat vogels, dieren en insecten hun toevlucht kunnen vinden in een wild stukje natuur. Zo bouwen we samen aan een toekomst van meer inheems bos in de Ardennen, waar in de nabije toekomst nog veel kinderen en jongeren van zullen kunnen genieten.

Je plant niet alleen bomen, maar leert ook over de bomen, hoe ze leven en groeien, hoe je ze kan herkennen en hoe we als mens een steentje kunnen bijdragen aan het herwilderen van de natuur. Op het einde van de dag houden we een gezellig, laagdrempelig ritueel om de nieuwe bomen te verwelkomen in het bos.

Tijdens de dag werken in kleine teams. We leren op een bewuste manier om te gaan met de natuur. Er is tussendoor tijd voor rust en gezelligheid bij het vuur en kennismaking met de natuur.

We houden een potluck, dus ieder neemt iets lekkers mee om te delen met de groep. Overvloed gegarandeerd!

Wil je graag een heel weekend meehelpen? We voorzien een community werkdag op zaterdag 16 november, dus je kan ook aan de 2 dagen deelnemen. Laat dat even weten bij je inschrijving!

Inschrijving & sponsor een boom

De bomen zijn gesponsort door onze jaarlijkse Crowdfunding actie via JEZ. Vorig jaar konden we met onze actie zo’n 3000 euro inzamelen.

Wil je graag ook nog een eigen boom planten tijdens de dag voor jezelf of voor iemand anders? Een kleine boom kost 90 euro en een grote boom 180 euro (inclusief onderhoud). Voor je deelname aan de dag zelf is er geen bijdrage voorzien. We kunnen alle hulp goed gebruiken!

Je kan inschrijven voor de Boomplant dag door ons een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

Details

Date:
17 november
Time:
10:00 - 16:00
Event Categories:
,