Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wild Earth Solo – 28 juni tot 2 juli 2023

28 juni @ 15:00 - 2 juli @ 16:00

Een Solo in de natuur

Duizenden jaren lang hebben inheemse volkeren waardevolle manieren gecreeërd om de belangrijkste overgangen in het menselijk leven te vieren. In een tijd waarin onze hedendaagse cultuur aan zingeving mist, biedt de herinnering aan deze rituelen en ceremonies enorme mogelijkheden om de meest ingrijpende veranderingen in ons leven een plek te kunnen geven.

De Wild Earth Solo is een hedendaagse versie van zo’n overgangsritueel of Vision Quest. Door alleen tijd door te brengen in de natuur kom je terug tot de essentie van waar je voor wilt staan in je leven, wie je daadwerkelijk bent en welk pad je graag wilt bewandelen.

Een Solo kan op elk moment in je leven gedaan worden. Het is ideaal als je een verandering in je leven een plaats wilt geven (binnen je relatie, je gezin of je werk), een nieuwe rol wilt aannemen, een persoonlijke uitdaging wilt aangaan of duidelijkheid wilt krijgen over een onderwerp dat je al lang bezighoudt. Een Solo wil persoonlijke groei en transformatie bevorderen. Tijdens de reis zal de Spiegel van de Natuur en de steun van de Gemeenschap je gids zijn naar meer zelfinzicht en helderheid.

Wat kan je verwachten tijdens de Solo

Tijdens de Solo breng je 24 uur alleen door in een afgelegen bosrijke vallei van Chamai in de Ardennen, zonder afleiding en zonder contact met de buitenwereld.

Op de eerste dag komen we samen in het Chamai retraitecentrum, maken we kennis met elkaar en beginnen we met de eerste voorbereidingen voor onze tijd samen.

Op de tweede dag verdiepen we ons in het Vier Richtingen model van Steven Foster en Meredith Little, die de leidraad wordt voor het delen van onze intenties met elkaar. We verdiepen samen je intentie tot die glashelder is voor jou en je in je eigen kracht zet.

Op de derde dag word je op je Solo tijd in het basecamp voorbereid. Je stapt over de drempel, de ceremonie binnen. Je brengt een middag, een nacht en een ochtend alleen in het bos door, zonder eten en met alleen het hoognodige. Dit is een tijd om intiem ontvankelijk te worden voor je eigen leven en je plaats in te nemen tussen de andere levende wezens in het bos. Je wordt tijdens de ceremonie ondersteund door de begeleiding die wachten op je terugkeer naar het basecamp na je Solo.

Op de vierde dag verwelkomen we je terug in de gemeenschap van mensen met een heerlijk ontbijt. Je krijgt tijd om te rusten, waarna we de verhalen van onze Solo tijd in de cirkel te delen. Dit is een van de meest ontroerende en hartverwarmende aspecten van onze tijd samen: getuige zijn en bevestigd worden in onze essentie door mensen die ons omringen.

Onze laatste ochtend samen besteden we aan de integratie van de Solo ervaring in je dagelijks leven en het opvolgingsproces van de Solo.

Verblijf

Tijdens de voorbereiding en integratie van je Solo overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook een mogelijkheid. Overdag verblijven we op bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin.

Alle maaltijden zijn voorzien tijdens de dagen. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

 Inschrijving en prijzen

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

De prijscategorieën voor de Solo zijn:

Standaard prijs: 550 euro
Supporter & business prijs (voor bedrijven of als je een jongere de mogelijkheid wilt geven om deel te nemen): 650 euro

Als de standaard prijs een barrière voor je is, neem dan zeker contact op en dan kijken we of je eventueel aan een verlaagd tarief kan deelnemen. 

Je bent volledig ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 200 euro. Het resterende bedrag dient betaald te zijn ten laatste 3 weken voor aanvang van de Solo. Je kan het volledige bedrag ook steeds in één keer overschrijven. Overschrijving mag via BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove. Met vermelding: “Wild Earth Solo juni 2023 – je naam”.

Indien het weekend geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren, wordt het volledige voorschot ingehouden om de kosten van je annulatie te dekken.

De Earth Solo is een ervaring die we op regelmatige basis organiseren doorheen het jaar. Je kan ons een berichtje schrijven via chamaicentre@gmail.com, dan houden we je op de hoogte zodra de volgende Solo gelanceerd is om je als eerste in te schrijven.


Begeleiders van de retraite


Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Vision Quest & Rites of Passage begeleider aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem en beoefent ze al jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die aanwezigheid, zachtheid en avontuur samenbrengen.

www.chamai.be


Gert Daniels

Gert is een schat van een man, als dans en yogateacher geniet hij van het leven. En nodigt elkeen uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial-arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij de ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword) of ipv zwaarden worden het bloemenstokken met rozen en tulpen zodat kinderen en jongeren de Ninja-Flower-Power-Rangers worden van de nieuwe tijd. Al jaren mede-organisator van mannen gatherings om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minderjonge mannen te inspireren. Cocreator of the tribe of the Heart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen. Let’s dance the change you love to see in the world!

www.wcud.beGegevens

Begin:
28 juni @ 15:00
Einde:
2 juli @ 16:00