Chargement Évènements

« Tous les Évènements

Samhuinn week ~ een druïdisch en sjamanistisch zesdaagse – 27 oktober tot 1 november

27 octobre @ 16:00 - 1 novembre @ 16:00

Deze sjamanistische en druïdische zesdaagse staat in het teken van de Voorouders en de kracht van het Land dat hun voedde en leerde. Op onze beurt laten we ons initiëren door haar Natuurbewoners en haar krachten van Aarde, Lucht en Water, en ontvangen we uit de Wijsheid van de Voorouders de lering van het Vuur.

De zesdaagse mondt uit in het Samhuinn Feest met uitgebreide ceremonie volgens de oude orde.

Volgende elementen komen aan bod:

– de Inspiratiekracht van de Gevleugelden en het Awen
– de Kenniskracht van de Slang en de Nwyfre
– de kracht van, en werk met enkele Bomen en Kruiden
– de driedeling van deze Wereld en de Andere Werelden,  Midden-, Boven- en Onderwerelden en hoe hen te bereiken via oude trancereis technieken
– in de grotten en op het Land gaan we in verbinding met de Aarde, de Calas en het Aarde Element in jezelf. We duiken in Standvastigheid en Zelfvertrouwen.
– in de Ourthe openen we ons voor het Water Element, de aard van Watergeesten en de Vrouwe van het Meer. We ontmoeten Evenwicht.
– op de bergflank van Le Herou reiken we naar de Hemelen en het Element Lucht. Overgave en Zelfvertrouwen.
– voor het Vuur verwelkomen we onze Wilde Natuur en omarmen we ons geboorterecht.
– het Stenen Volk, Aarde Volk, Water Volk, Planten Volk, Bomen Volk, Heuvel- en Berg Volk, Wolken Volk, Sterren Volk, Maan- en Zon Volk.
– het Grote Wiel en onze Levensloop
– het Samhuinn Feest

De zesdaagse is zowel voor wie helemaal nieuw is in het Druidisme en Sjamanisme, als voor wie reeds ervaren is.


Overnachting

Tijdens de week overnachten jullie bij Chamai. Vegetarische maaltijden en overnachting ter plekke zijn inbegrepen. Overnachting is in gedeelde kamers per twee of in de slaapzaal. In een tent verblijven in de tuin is ook een mogelijkheid.

Overnachting en teachings vinden plaats in het Aardehuis, en de maaltijden worden geserveerd in de Oude Pastorij. In de tuin van het Aardehuis is er een kleine zwemvijver. Er is een vuurcirkel, en een comfortabel buitentoilet voor mannen en vrouwen met een buiten lavabo en een warme zonnedouche.

Overdag hebben we in de voormiddag teachings, en in de namiddag een uitstap of wandeling naar bijzondere natuurplekken in de buurt, waar ook teachings worden gegeven of ceremonies worden gehouden. Enkele hele mooie oude plekken in de buurt die we bezoeken: le Herou, de kluizenaarskapel en bron van Saint-Thibault, de Ourthe, de Grotten in de buurt van Hotton.

Begeleiding

Stefaan Loncke

Stefaan Loncke werd geïnitieerd in 1989, sinds 1995 traditioneel opgeleid en is houder van oude mondelinge overleveringen, lineage- en priesterwijdingen. Sinds 2013 is hij lid van de Order of Bards Ovates and Druids. Samen met zijn vrouw Cin stichtte hij in 2014 Ahawa, Huis voor Levensverdieping, waar hij de oude sjamanistische en druïdische traditie doorgeeft, alsook de maan-, seizoen-, huwelijk-, doop- en begrafenis ceremonies brengt, individuele healing en begeleiding geeft.

www.ahawa.bewww.facebook.com/huisahawa

Prijs

De inschrijvingsprijs voor de week is 390 euro, met volpension (eten, overnachting) inbegrepen.

Inschrijving

Om je in te schrijven of voor verdere vragen, mag je een email sturen naar chamaicentre@gmail.com. Je inschrijving is bevestigd zodra je het volledige bedrag hebt overgeschreven.

Détails

Début :
27 octobre @ 16:00
Fin :
1 novembre @ 16:00