Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VOLZET – WACHTLIJST – Samhuinn week ~ Voorouders en kracht van het Land – met Stefaan Loncke – 28 oktober tot 1 november 2023

28 oktober @ 16:00 - 1 november @ 16:00

Deze sjamanistische en druïdische vijfdaagse staat in het teken van de Voorouders en de kracht van het Land dat hun voedde en leerde. Op onze beurt laten we ons initiëren door haar Natuurbewoners en haar krachten van Aarde, Lucht en Water, en ontvangen we uit de Wijsheid van de Voorouders de lering van het Vuur.

De vijfdaagse mondt uit in het Samhuinn feest met uitgebreide ceremonie volgens de oude orde.

Volgende elementen komen aan bod:

– de Inspiratiekracht van de Gevleugelden en het Awen
– de Kenniskracht van de Slang en de Nwyfre
– de kracht van, en werk met enkele Bomen en Kruiden
– de driedeling van deze Wereld en de Andere Werelden,  Midden-, Boven- en Onderwerelden en hoe hen te bereiken via oude trancereis technieken
– in de grotten en op het Land gaan we in verbinding met de Aarde, de Calas en het Aarde Element in jezelf. We duiken in Standvastigheid en Zelfvertrouwen.
– in de Ourthe openen we ons voor het Water Element, de aard van Watergeesten en de Vrouwe van het Meer. We ontmoeten Evenwicht.
– op de bergflank van Le Herou reiken we naar de Hemelen en het Element Lucht. Overgave en Zelfvertrouwen.
– voor het Vuur verwelkomen we onze Wilde Natuur en omarmen we ons geboorterecht.
– het Stenen Volk, Aarde Volk, Water Volk, Planten Volk, Bomen Volk, Heuvel- en Berg Volk, Wolken Volk, Sterren Volk, Maan- en Zon Volk.
– het Grote Wiel en onze Levensloop
– het Samhuinn Feest

De vijfdaagse is zowel voor wie helemaal nieuw is in het Druidisme en Sjamanisme, als voor wie reeds ervaren is.

Verblijf

Tijdens de week overnachten jullie bij Chamai. Vegetarische maaltijden en overnachting ter plekke zijn inbegrepen. Overnachting is in gedeelde kamers per 2 of 3 of in de ruime slaapzaal. In een tent verblijven in de tuin is ook een mogelijkheid.

Overnachting en teachings vinden plaats in het Aardehuis, de maaltijden worden geserveerd in de Oude Pastorij. In de tuin van het Aardehuis is er een kleine vijver. Er is een vuurcirkel, en een comfortabel buitentoilet voor mannen en vrouwen met een buiten lavabo en een warme zonnedouche.

Overdag hebben we in de voormiddag teachings, en in de namiddag een uitstap of wandeling naar bijzondere natuurplekken in de buurt, waar ook teachings worden gegeven of ceremonies worden gehouden. Enkele hele mooie oude plekken in de buurt die we bezoeken: le Herou, de kluizenaarskapel en bron van Saint-Thibault, de Ourthe, de neolitische grotten in de buurt van Hotton.

Inschrijving

Standaard prijs: 540 euro
Supporter-Business prijs (als je graag een factuur wilt of iemand wil steunen die het financieel moeilijk heeft): 640 euro

Je inschrijving is volledig, zodra je een emailtje hebt gestuurd naar chamaicentre@gmail.com en het volledige inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven via volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met vermelding van je naam + Samhuinn week en datum.

Bij annulering van je deelname, wordt een deel van je bijdrage ingehouden, om de administratieve kosten te dekken van je annulering. Twee maanden vooraf wordt 25% van je bijdrage teruggehouden, één maand vooraf 50% en 2 weken vooraf: 75% van je bijdrage.

Ik schrijf me in

Begeleiding

Stefaan Loncke

Stefaan Loncke werd geïnitieerd in 1989, sinds 1995 traditioneel opgeleid en is houder van oude mondelinge overleveringen, lineage- en priesterwijdingen. Sinds 2013 is hij lid van de Order of Bards Ovates and Druids. Samen met zijn vrouw Cin stichtte hij in 2014 Ahawa, Huis voor Levensverdieping, waar hij de oude sjamanistische en druïdische traditie doorgeeft, alsook de maan-, seizoen-, huwelijk-, doop- en begrafenis ceremonies brengt, individuele healing en begeleiding geeft.

www.ahawa.be

Sophie Vandenkerchove

 


Sophie is een prachtige schat, een wijze vrouw met een innig warm hart voor alles wat leeft, een deep soul listener, een initiator in de bijna-verloren-sacrale-wildheid, een inwijdster en hoedster van de wildheid van de natuur en haar bewoners, een gids in het land-van-niet-weten. Ze begeleid natuur retraites, solo’s en Vision Quests in en rond haar centrum Chamai in de Ardennen. Enkele jaren geleden keerde ze terug naar het huis van haar grootouders in een klein dorpje in de Ardennen om haar leven te wijden aan het hoeden van de wildheid, diep te luisteren en zorg te dragen voor de Aarde.

Sophie werd opgeleid aan de School of Lost Borders in California, opgericht door Steven Foster en Meredith Little. Verder volgde ze ook opleidingen in de Spirituele Ecologie, the Way of Council en the Work that Reconnects. Ze volgt een vierjarige opleiding in het Druidisme en Keltisch Sjamanisme en is Dharma Teacher in Training in de Koreaanse Zentraditie. In haar workshops en trajecten werkt Sophie rond overgangsrites en tijd alleen in de natuur, stilte retraites en woudkunst. Ze integreert daarin de de kracht van ceremonie met haar liefde voor het land van haar voorouders en haar krachtige verbinding met alle leven en wezens in de natuur.

www.chamai.be

 

Gegevens

Begin:
28 oktober @ 16:00
Einde:
1 november @ 16:00
Evenement Categorieën:
,