Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joyful Silence of the Wild Soul nieuwjaarsretraite ~ 30 december tot 2 januari 2023

30 december 2022 @ 15:00 - 2 januari 2023 @ 16:00

We nodigen jou van harte uit om dit magische jaar 2023 op een bijzonder mooie manier te laten geboren worden in jezelf.

Deze retraite is ideaal om jouw intenties voor het nieuwe jaar te voelen, te voeden en te hoeden. Zowel voor je persoonlijk pad, je relationeel pad of je breder maatschappelijk pad. We maken verbinding met de wilde natuur rondom ons in de Ardennen, en de wilde natuur in ons. Onze omgeving, de wereld is in een heftige transformatiestorm, alles draait snel, chaotisch en angstig om je heen. Maar in het oog van de storm kan je op deze dagen ontdekken dat er daar een zalige stilte heerst. Geen passieve stilte, maar een levende, bruisende, vitale stilte.

Joyful Silence of the Wild Soul

Een stilte yoga dans & natuur retraite om te herbronnen, vertragen, genieten, te verbinden met de natuur, lekker eten, het afgelopen jaar los te laten, ons te openen voor de wonder van het nieuwe jaar, gezellige samen zijn aan de kachel of het kampvuur… en je intenties voor de komende maanden diep te verankeren in jezelf. Als wijze mannen en wijze vrouwen samenkomen, samen in stilte zijn, verbinden en luisteren naar de Aarde kan het mysterie van het nieuwe leven zich ontvouwen.

Dagindeling 

– Stilte in de voormiddag
– Ochtend: meditatie, stilte, slowyoga, tibetaanse yoga, deel cirkel
– Namiddag: natuur, wandelen, verbinding, rust, gewoon zijn, relaxen, niets doen
– Avond: mantra wijsheid, muziek en zang rond het vuur, vision dance, freedom dance, sufi initiatie en wijsheid

Van harte welkom op de geboorte van al het nieuwe in jou!

Verblijf

Tijdens de retraite overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Belgische Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook mogelijk. Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin.

Alle maaltijden zijn voorzien. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Inschrijving en prijzen

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

De prijscategorieën voor de nieuwjaarsretraite zijn:

Standaard prijs: 490 euro
Supporter & business prijs (indien je graag een factuur wenst): 550 euro

(*) Als de standaard prijs een barrière voor je is, kan je contact opnemen en kijken we of je aan een verlaagd tarief kan deelnemen.

Je bent volledig ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 250 euro. Het resterende bedrag dient betaald te zijn 2  weken voor aanvang van het weekend. Overschrijving op BE12 7340 4886 7292 (Sophie Vandenkerchove). Met mededeling “Joyful Silence nieuwjaarsretraite 2023 – je naam”. Indien het weekend geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren 3 weken voor de start van het weekend (zonder dringende redenen), wordt het voorschot ingehouden.

De Joyful Silence of the Wild Soul is een retraite die we op regelmatige basis organiseren doorheen het jaar: de volgende data waarop de Joyful Silence retraite plaatsvindt, zijn 28 april tot 1 mei 2023, 12 tot 15 augustus 2023 en 16 tot 19 november 2023. Je kan ons een berichtje schrijven via chamaicentre@gmail.com, dan houden we je op de hoogte zodra de retraite gelanceerd is om je als eerste in te schrijven.

Begeleiders van de retraite

Gert is een schat van een man, als dans & yoga teacher geniet hij van het leven. En nodigt elkeen uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial-arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword). Al jaren mede-organisator van mannen gatherings om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minderjonge mannen te inspireren. Co-creator van de Tribe van het Hart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen.

www.wcud.be en www.gertdaniels.be

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

www.chamai.be

Gegevens

Begin:
30 december 2022 @ 15:00
Einde:
2 januari @ 16:00