Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LAATSTE PLEKJE – Joyful Silence of the Wild Soul – nieuwjaarsretraite ~ 29 december tot 2 januari 2024

29 december 2023 @ 15:00 - 2 januari 2024 @ 14:00

We nodigen jou van harte uit om het magische jaar 2024 op een bijzonder mooie manier te laten geboren worden in jezelf!

Deze retraite is ideaal om jouw intenties voor het nieuwe jaar te voelen, te voeden en te hoeden. Zowel voor je persoonlijk pad, je relationeel pad of je breder maatschappelijk pad. We maken verbinding met de wilde natuur rondom ons in de Ardennen, en de wilde natuur in ons.

Onze omgeving, de wereld is in een heftige transformatiestorm, alles draait snel, chaotisch en angstig om je heen. Maar in het oog van de storm kan je op deze dagen ontdekken dat er daar een zalige stilte heerst. Geen passieve stilte, maar een levende, bruisende, vitale stilte. Thuiskomen in je bron!

In deze oud-nieuw natuur-retraite zullen we verbinden met de stilte, slowyoga, dans & natuur om te vertragen, herbronnen, genieten, te verbinden met de natuur, lekker eten, het afgelopen jaar los te laten, ons te openen voor de wonder van het nieuwe jaar, gezellige samen zijn aan de kachel of het kampvuur… en je intenties voor het jaar diep te verankeren in jezelf.

Als wijze mannen en wijze vrouwen samenkomen, samen in stilte zijn, verbinden en luisteren naar de Aarde kan het mysterie van het nieuwe leven zich ontvouwen. In tijden van oorlog is het belangrijk om tijd te maken voor VREDE!

Dagprogramma

– Stilte in de voormiddag
– Ochtend: meditatie, stilte, slowyoga, tibetaanse yoga, deel cirkel
– Namiddag: natuur, wandelen, verbinding, rust, gewoon zijn, relaxen, niets doen
– Avond: mantra wijsheid, muziek en zang rond het vuur, vision dance, freedom dance, sufi initiatie en wijsheid

Van harte welkom op de geboorte van al het nieuwe in jou!

Verblijf

Tijdens de retraite overnacht je bij ons in het huiselijke Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Belgische Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen of in de tempelzaal. Alle maaltijden zijn voorzien, met natuurlijk met oud-nieuw uitgebreider dan anders. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Inschrijven & prijzen

Inschrijven voor het weekend kan via het volgende inschrijvingsformulier.

Sociale prijs: op aanvraag, 590 euro (max 2 personen)

Standaard prijs: 690 euro

Supporter & business prijs (als je een factuur wenst, of iemand wil steunen die het financieel moeilijk heeft): 790 euro

Je inschrijving is volledig, zodra je het volledige inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven via volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met vermelding van je naam + Joyful Silence of the Wild Soul en datum. Als je geen factuur wenst, kan je ook met de betaling van een voorschot  van 250 euro alvast je plekje reserveren.

Bij vragen kan je steeds terecht via chamaicentre@gmail.com.

Bij annulering van je deelname, wordt een deel van je bijdrage ingehouden, om de administratieve kosten te dekken van je annulering. Twee maanden vooraf wordt 25% van je bijdrage teruggehouden, één maand vooraf 50% en 2 weken vooraf: 75% van je bijdrage. Als de retraite door externe organisatorische redenen moet geannuleerd worden, word je inschrijving volledig terugbetaald.

Joyful Dance of the Wild Soul is een retraite die we regelmatig organiseren, ook in 2024. Volgende data zijn 6 tot 9 juni en 14 tot 17 november. Je kan ons een mailtje sturen om hier alvast over te informeren en je plekje te reserveren. 

Begeleiders van de retraite

Gert is een schat van een man, als dans & yoga teacher geniet hij van het leven. En nodigt elkeen uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial-arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword). Al jaren mede-organisator van mannen gatherings om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minderjonge mannen te inspireren. Co-creator van de Tribe van het Hart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen.

www.weseeyou.be

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

www.chamai.be

Gegevens

Begin:
29 december 2023 @ 15:00
Einde:
2 januari @ 14:00
Evenement Categorieën:
, ,