Laden Evenementen

« Alle Evenementen

LAATSTE 2 PLEKJES – Essence of Creation vierdaagse ~ 25 tot 28 april 2024

25 april @ 20:00 - 28 april @ 16:00

Het wonder van Creatie..

Alles wat je doet, alles wat je van plan bent, alles wat je droomt of wenst is een proces van creatie. In deze driedaagse duiken we in de oceaan van creatie, onderzoeken we wat er ons nog belemmert om onze dromen volledig te leven!

Dagelijks duiken we in onze tempel. Via de weg van de stilte, de weg van de natuur, de weg van yoga en de weg van de dans.

Essentie van deze retraite: zuivering en creatie

Zuivering: alle elementen van deze retraite staan in het teken van zuivering! De stilte, de yoga, de natuur ondersteunen je hierbij. De Sufi dans is een helende dans die uitermate geschikt is om ons innerlijke waterhuishouding te zuiveren. We genieten van me-time en doen tegelijk een ontspannende lente schoonmaak voor de vier lichamen: fysisch, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Creatie: of je nu voor een nieuwe fase staat, een nieuw project of een andere creatie, of je wenst open te stellen voor een nieuw pad voor jezelf of je relatie. De geheimen van het proces van creatie zullen je zeker van pas komen. We doen dit door begeleidde meditatie, creatieve uitingen (tekenen, schilderen,…) en Vision Dance.

7 elementen programma van elke dag:

* Stilte van de Natuur

* Water: Movement Meditation

* Aarde: Vertragende Japanse Butoh bewegingen om de drukte en snelheid van de wereld even los te laten en te duiken in de tijdloze vrijheid van je ziel. We verbinden ook elke dag met de Aarde tijdens onze wandelingen in de natuur.

* Hout: Tibetaanse Tantrayana yoga en Tog-Chöd zwaardyoga

* Vuur: Freedom dance (vrije dans) & Vision Dance

* Lucht: Visie en creatie

* Chi: Helende Sufi dans, dans van de liefde en vrijheid

De Sufi dans is net in deze tijd een manier om ons innerlijk te zuiveren om bij die bron te komen. Het is een prachtige dansende verticale verbinding met het Mannelijk principe – mooie gedachten, wijsheid en actie en het Vrouwelijk principe – mooi gevoel, liefde en zijn. Als de mannelijke en vrouwelijke energie in jou samen dansen, als beide huwen in je Hart breng je prachtige Kinderen in de wereld: jouw dromen in de werkelijkheid, jouw acties en daden.

In deze tijd is het belangrijk om doorheen de grote veranderingen stappen te zetten, op ontdekking te gaan en creatieve acties te ondernemen op jouw nieuwe paden. Deze retraite zal je hierin steunen.

Welkom Wervelend Hart!

Verblijf

Tijdens de retraite overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in de mooie tuin is ook mogelijk. Overdag wandelen we naar bijzondere natuurplekken in de buurt. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin.

Alle maaltijden zijn voorzien tijdens het weekend. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Inschrijving en prijzen

Inschrijven voor de retraite kan via gertdaniels@msn.com en door het volgende inschrijvingsformulier in te vullen.

Je inschrijving is effectief zodra je het volledige inschrijvingsgeld hebt overgeschreven.

De prijscategorieën voor de retraite zijn:

Standaard prijs: 490 euro
Supporter en business prijs
(ook indien je een factuur wenst): 590 euro

Sociaal tarief is mogelijk op aanvraag (voor max. 2 personen): 390 euro

Indien het weekend geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren is het voorschot helaas niet terugbetaalbaar. 

Ik schrijf me in

De Essence of Creation is een retraite die we op regelmatige basis organiseren doorheen het jaar: de volgende data waarop de Essence of Creation retraite plaatsvindt, is 11 tot 13 oktober 2024. Je kan ons een berichtje schrijven, dan houden we je op de hoogte zodra de retraite gelanceerd is om je als eerste in te schrijven.

Begeleiders van de retraite

Gert Daniels

Gert is een schat van een man, als dans & yoga teacher geniet hij van het leven. En nodigt elkeen uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial-arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij de ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn (zin/zen/zijn) met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword). Al jaren mede-organisator van mannen gatherings om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minderjonge mannen te inspireren. Cocreator of the tribe of the Heart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen.

www.gertdaniels.dance en www.wcud.be

Assistentie


Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

www.chamai.be

Gegevens

Begin:
25 april @ 20:00
Einde:
28 april @ 16:00
Evenement Categorieën:
, ,