Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Diepe Duik in Jezelf en de Natuur – 4 weken online community traject – 19 oktober tot 9 november 2023

19 oktober @ 19:00 - 9 november @ 21:30

Een vier weken online traject voor persoonlijke heling en diepe verbinding met de Natuur in je nabije omgeving

Verlang je naar een diepere verbinding, volledige aanwezigheid en meer levendigheid in je leven? 

Is er een deel van je dat weet dat je nog veel meer in je innerlijke kracht mag gaan staan?

Wil je dit proces graag verkennen via een natuur verbonden traject en tijd alleen in de Natuur? Of wil je misschien graag een voorbije Solo ervaring verder integreren in je dagelijkse leven en dieper verbinden met de Natuur nabij je thuis?

Wij nodigen je uit om mee te gaan op deze prachtige reis – een vier weken lang proces van afstemmen met jezelf, de ander en de natuurlijke wereld die je omringt, zodat je opnieuw in verbinding met jouw ware essentie mag komen.

Wij nodigen je uit voor de eeuwenoude wijsheid van het land – voor de heling en het diepe weten dat een dag alleen in de Natuur je kan bieden, gesteund door een gemeenschap van gelijkgestemden en door de kracht van ceremonie. 

Wij nodigen je uit om terug te keren naar wat het betekent om echt mens te zijn, een mens-zijn in verbinding met de Natuur en een natuur verbonden gemeenschap. 

Eeuwenlang hebben mensen in alle culturen tijd alleen in de natuur doorgebracht:

* Om ons te herinneren wie we zijn

* Om belangrijke overgangen te markeren

* Om nieuwe levensfasen in te leiden

* Om in nieuwe rollen te stappen

* Om helderheid te vinden

Met welke intentie je ook vertrekt, de terugkeer naar de Natuur brengt steeds vele geschenken. 

Het is de verdieping van een natuur verbonden leven  – erg belangrijk in een wereld gericht op angsten en burn-out, tekorten en verschillen. Tijdens onze weken samen richten we ons op vertragen, om zo de heelheid in onszelf en de ander terug te vinden.

We begeleiden je op Solo in de Natuur en reiken je verschillende werktuigen aan die je kunnen helpen om Solo tijd en verbinding met de Natuur in je dagelijkse leven te integreren:

 – lichaamsgerichte oefeningen

 – begeleide meditaties

–  werken met de Spiegel van de Natuur

 – de kracht van ceremonie en zelf ontwikkelde rituelen

–  het kracht van de gemeenschap

 

Gedurende het 4 weken durende proces ontvang je:

° Vijf online community calls via zoom

° Rituelen, lichaamsgerichte oefeningen, natuurverbinding oefeningen en begeleide meditaties

° Input over diepe ecologie, spirituele ecologie en ecopsychologie, de traditie van overgangsbegeleiding en het Vier Richtingen model (volgens Bill Plotkin en Steven Foster)

° Toegang tot een rijk online platform met thematische artikels en verdiepende oefeningen 

° Een buddy systeem en een optionele 1-1 mentoring sessie met de begeleiding gedurende het traject

Samen creëren we gedurende 4 weken een hechte online gemeenschap waar we dit verdiepingsproces samen aangaan. Daarom is je aanwezigheid noodzakelijk bij elk van de volgende online bijeenkomsten:

1ste Gemeenschapscirkel ~ Kennismaking & Diepe Ecologie

Donderdag 19 oktober, 19u00 – 21u30

Kennismaking met de groep en landen in de onderwerpen van Diepe en Spirituele Ecologie. Introductie tot oefeningen voor diepe natuurverbinding. 

2de Gemeenschapscirkel ~ Vier Richtingen van de Menselijke Natuur 

Donderdag 26 oktober, 19u00 – 21u30

Introductie tot het belang van overgangsrituelen in onze moderne tijd en speelse verkenning van het model van Heelheid – de Vier Richtingen van de Menselijke Natuur.

3de Gemeenschapscirkel ~ Intenties verhelderen 

Donderdag 2 november, 19u00 – 21u30

Verdieping van de gemeenschap, delen en verfijnen van persoonlijke intenties, voorbereiding om over de drempel te stappen voor onze Solo ervaring in de Natuur.

Solo dag in de Natuur 

Vrijdag 3 november tot zondag 5 november

Je brengt een dag en nacht (of meer) alleen door op een natuurlijke plek van je eigen keuze.

4de Gemeenschapscirkel ~ Terugkeer van de Solo tijd

Zondag 5 november, 18u30 – 21u30

Delen van onze ervaringen en inzichten van de Solo tijd op het land in de Verhalencirkel. Spiegelen van je ervaring door de begeleiding, met input over hoe je de ervaring verder kan integreren in je dagelijkse leven

5de Gemeenschapscirkel ~ Over integratie 

Donderdag 9 november, 19u00 – 21u30

Community check in over het integratieproces. Visievorming voor de toekomst, met behulp van het Vier Richtingen Model.

“Alleen op het land verblijven in eerbied is een prachtige herinnering aan onze diepe menselijkheid.”

De Diepe Duik in Jezelf en de Natuur werd in 2018 ontwikkeld in het Engels in samenwerking met Carolin Goethel en Jenny O’hare als deel van de Wild Minds collective. Wild Minds is een collectief van procesbegeleiders, vision quest begeleiders en diepe ecologisten die toegewijd zijn aan het ondersteunen van medemensen om hun wilde natuur te ontdekken en te verkennen in relatie met de rest van de levende wereld. Sinds 2023 wordt de Deep Dive nu ook begeleid in het Nederlands.

Op Facebook: Wild Minds

Begeleiding

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze al meer als 10 jaar Zen meditatie in de Koreaanse traditie en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.

Inschrijving

Deadline om je aan te melden voor de Diepe Duik is 4 oktober. Je kan inschrijven via het volgende inschrijvingsformulier.

Vroegboekkorting tot 15 september: 350 euro

Standaard prijs: 390 euro

Supporter prijs: 430 euro (voor freelancers of ondernemingen die een BTW factuur wensen of wie graag iemand wil steunen die het financieel minder breed heeft)

Supported prijs: 290 euro (*)

(*) Voor studenten, mensen met een laag inkomen of mensen in moeilijke levensomstandigheden (enkel op aanvraag en voor max. 2 personen)

Je inschrijving is compleet mits betaling van de volledige inschrijving via het volgende rekeningnummer: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met vermelding ‘Diepe Duik in Jezelf en de Natuur oktober 2023’

In geval van annulering van het online traject door organisatorische redenen, wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald. Bij annulering na betaling door de deelnemer, kan het inschrijvingsgeld helaas niet terugbetaald worden.

Ik schrijf me in

Gegevens

Begin:
19 oktober @ 19:00
Einde:
9 november @ 21:30
Evenement Categorieën:
, , ,