Loading Events

« All Events

Jaargang 2025 – Nature & Soul jaaropleiding – 24 april 2025 tot 12 oktober 2025

24 april 2025 @ 15:00 - 12 oktober 2025 @ 15:00

Tijdens de Nature & Soul jaaropleiding verken je alle aspecten van diepe natuurverbinding, in relatie met de ontwikkeling van de menselijke ziel. Je groeit door alle aspecten van diep verbindingswerk en komt ook zo steeds dichter bij jouw eigen ziel, in verbondenheid met de Natuur.

Elke module verkennen we één thema binnen het domein van diepe natuurverbinding – de bouwstenen van de spirituele en diepe ecologie, het verwilderen van de ziel en belichaming, de kracht van verhalen en mythes en het werken met de spiegel van de Natuur.

Deze jaaropleiding is ideaal voor jou, als je graag anderen wil begeleiden in diepe natuurverbinding en alle aspecten van diepe natuurverbinding wil verkennen of graag zelf een verdiepende reis wilt maken voor je persoonlijke ontwikkeling. Doorheen de modules bouwen we samen aan een natuurverbonden cultuur, waar de mens een hoopvolle en krachtige plek inneemt voor de toekomstige generaties.

We verkennen de verwevenheid van natuur en mens, van onze menselijke ziel met de ziel van de natuur en stappen steeds dieper in dit proces door de verschillende modules die hier bekrachtiging aan geven. Je leert zowel de theorie van alle aspecten van diepe natuurverbinding, als dat je ze zelf beleeft en belichaamt in de groep.

Vaardigheden die je ontwikkelt tijdens de jaaropleiding:

– Diepe natuurverbinding processen geleerd door experiëntiële ervaring
–  Vaardigheden in het begeleiden van personen in samenwerking met de Natuur (1 op 1 of in groepjes)
–  De fundamentele bouwstenen van de Spirituele ecologie en Diepe Ecologie en hun praktijken
–  De basistechnieken van het Spiegelen met de Natuur en hun toepassing
–  Geschiedenis van Rewilding in Europa, wat het voor onze natuur kan betekenen
–  Introductie in diverse primitieve technieken: vuur maken, kampvuur koken, shelters bouwen, wilde planten en kruiden herkennen, sporen lezen,..
–  Diep lichaamsbewustzijn cultiveren via dans, beweging, yoga en meditatie
–  Je eigen storytelling technieken ontwikkelen en kennismaken met de belangrijke overdrachten en wijsheid uit onze eigen streken
–  Basistechnieken rond het markeren van ceremoniële overgangen en werken met krachtplaatsen in de Natuur

Data van de modules

De modules volgen elkaar op en zijn een verdiepingsproces via het jaarwiel. In elke module werken we rond één specifiek thema van diepe natuurverbinding.

Het einde van het jaar sluit je optioneel af met een 3 daagse Earth Quest in zomer 2026. Tijdens deze Quest breng je 3 dagen en 3 nachten alleen door in het bos, gesteund door de groep, om diep te verbinden met het geleerde tijdens het jaar en individuele begeleiding van de natuur te ontvangen voor jouw pad. Dit is een tijd om dichter bij jezelf te komen en jouw unieke plek in te nemen in het leven. De Quest vindt plaats in de Ardennen, in de bossen van Chamai. Deelname aan de 4 modules van de jaaropleiding is noodzakelijk als je aan de Quest in zomer 2026 wil deelnemen. Na het doorlopen van de jaaropleiding en de Quest, kun je ons ook vragen om te assisteren op onze Earth Solo’s of andere gerelateerde modules.

Module 1: Spirituele & Diepe Ecologie – Bouwstenen van Diepe Natuurverbinding 
24 tot 27 april 2025

Module 2: Rewilding & Belichaming – Het Herwilderen van de Ziel
12 tot 15 juni 2025

Module 3: Myths & Storytelling – De Kracht van verhalen en mythes
28 tot 31 augustus 2025

Module 4: Mirroring Training – Empowerment via de Spiegel van de Natuur
7 tot 12 oktober 2025

Optionele module 5 als bekroning van de jaaropleiding  – 3 daagse Earth Quest in het bos
20 tot 26 juli 2026. Deze module is niet inbegrepen in de jaaropleiding prijs, maar je krijgt hier wel een korting voor: je betaalt 900 euro als deelname ipv 1200 euro.

Verblijf

Tijdens de jaaropleiding overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Ardennen. Het retraite centrum en het huis bevinden zich in het kleine en rustige dorpje, omringt door bossen en weilanden. Heerlijke vegetarische maaltijden zijn voorzien. Je overnacht in een ruime kamer per twee of drie. Privé kamers zijn mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. In de tent verblijven in onze mooie tuin is ook mogelijk. We werken meestal buitenshuis in de omringende bossen en op krachtplaatsen.

Opgelet: we werken bewust met een klein groepje van max. 6 deelnemers voor onze jaaropleidingen. Plaatsen zijn dus beperkt. 

Inschrijving & prijzen

Standaard prijs: 3500 euro

Supporter Business prijs (als je een factuur wens voor je onderneming): 3900 euro

Inschrijven voor het Nature & Soul jaar kan je door het inschrijvingsformulier in te vullen. 

Je bent pas helemaal ingeschreven wanneer je het inschrijvingsgeld hebt overgeschreven naar de volgende rekening: Sophie Vandenkerchove – BE12 7340 4886 7292, met vermelding “Nature & Soul jaaropleiding 2025″.

(*) Bij inschrijving verbind je ertoe om aan het volledige jaar deel te nemen. Indien een module door het organiserende team geannuleerd dient te worden, wordt een andere datum in samenspraak met de groep voorzien. Bij gemiste deelname aan een of meerdere modules kan je bijdrage niet terugbetaald worden.

Kan je door omstandigheden niet langer deelnemen aan de opleiding? Je inschrijvingsgeld wordt terugbetaald, als je een vervangende deelnemer kan vinden.

Deelname aan sociaal tarief is enkel mogelijk op aanvraag via email voor max. 2 personen. Stuur ons een mailtje via chamaicentre@gmail.com als je hier aanspraak op wilt maken.


Begeleiding

Sophie Vandenkerchove

Sophie is diep verbonden met innerlijke en uiterlijke Wilde Natuur. Ze beoefent sinds vele jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie en ontving verschillende wijdingen in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen streek. Daarnaast volgde opleiding als Wilderness Rites of passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië. Het liefste van al, is Sophie in het bos te vinden of wandelt ze de pelgrimsroutes in de Ardennen, waar ze haar meest diepgaande inzichten heeft ontvangen over het leven. Sophie groeide op in de bossen van de Ardennen, waar ze als kind een sterke verbinding met het land van haar voorouders kende. Na het zwerven door wilde plekken in de steden, verhuisde ze terug naar het dorp van haar voorouders. Daar richtte ze Chamai op, een retraite centrum waar ze opleidingen, Vision Quests en weekenden in de natuur begeleidt.


 

Gert Daniels

Gert is een schat van een man, als dans en yoga teacher geniet hij van het leven. En nodigt ieder uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij de ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword). Al jaren mede-organisator van mannen bijeenkomsten om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minder jonge mannen te inspireren. Co Creator of the tribe of the Heart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen.. Let’s dance the change you love to see in the world!

Details

Start:
24 april 2025 @ 15:00
End:
12 oktober 2025 @ 15:00
Event Category: