Over ons

 

 

 

Sophie Vandenkerchove

Sophie Vandenkerchove

 

Haar hele leven lang al heeft Sophie een grote passie voor de natuur en haar bewoners. Na een reis doorheen de wildere steden in de wereld en enkele langere solo trektochten in de wilde natuur, besloot ze te antwoorden op de roep die ze hoorde.

Sindsdien woont Sophie in de Oude Pastorij van haar voorouders in Hodister samen met haar partner Gert en biedt ze natuur retraites en workshops aan doorheen Chamai, waarvan ze de oprichtster is. Doorheen dit levensproject wil ze mensen weer in contact brengen met zichzelf, een warme gemeenschap van mensen en de Belgische natuur. In haar werk verkent ze het belang van ceremonies, overgangsrituelen, solo ervaringen, stilte retraites, meditatieve wandelingen en authentieke vrouwelijkheid.

Dit levensproject werd mogelijk dankzij het voorouderlijk erfgoed dat haar is toevertrouwd  – het  belang van intergenerationele liefde, de toewijding aan een plaats en een grote dankbaarheid.  Als hoedster van deze prachtige plek, wil ze deze graag delen met mensen die op zoek zijn naar een verbinding met hun eigen wortels, onze belgische Natuur en een eenvoudige spiritualiteit verankerd in het Leven. Als pastorij en gezinswoning heeft de plek gedurende de voorbije eeuwen aan vele wezens een krachtige ervaring van gemeenschap, aanvaarding, rust en gezelligheid kunnen geven, en dit wil Sophie graag verder uitdragen naar de volgende generaties die op de plek komen.

Sophie biedt verschillende natuur retraites en workshops aan doorheen Chamai om verbinding te creeëren met jezelf en de Natuur. 

Daarnaast ontvangen we je ook graag op de plek met je groep voor de organisatie van je workshop of retraite, of voor een training of activiteit in de Natuur. Indien je een gids wenst voor je verblijf of individuele natuurcoaching wenst, begeleidt Sophie je graag. Zij kent de omringende bossen en plekken al sinds haar kindertijd en heeft er sterke banden mee gemaakt.

 

Vaardigheden en opleidingen

 

Bachelor in de wijsbegeerte en de moraalwetenschappen – VrijeUniversiteit Brussel
Zen leraar in opleiding – Kwan Um Zen School

Begeleider van Hedendaagse Solo’s & Vision Quests – School of Lost Borders, CA
Training in The Work that Reconnects en ecopsychologie – Ecodorp Sieben Linden, Duitsland
Opleiding in Spirituele Ecologie – St. Ethelburga’s Center, Engeland

Leerlingschap en opleiding (4 jaar) in het Keltisch Sjamanisme en Druïdisme – Ahawa, België
Opleiding in Outdoor Educatie en primitieve kunsten – Outdoor School, België

Opleiding in Permacultuur Design – Ecodharma, Spanje

Autodidact en gepassioneerd in de wereld van wilde (en eetbare) planten

Wil je graag gebruikmaken van mijn kennis of vaardigheden voor een workshop binnen je organisatie, neem dan zeker contact op via onderstaand contactformulier.

Sophie is tweetalig (Nederlands/Frans) en spreekt ook heel vlot Engels en Duits. Aarzel dus niet om te vragen naar een workshop of begeleiding in je favoriete taal.

www.chamai.be & www.facebook.com/chamaicentre

 

Gert Daniels

Gert Daniels

 

Gert is een schat van een man en als dans & yogateacher geniet hij van het leven. Hij nodigt iedereen uit om te leven vanuit het Hart en Gevoel.

Als directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You brengt hij beweging, dans, zang, martial-arts voor kwetsbare kinderen en jongeren in jeugdzorg en scholen. Dankzij vele wijze teachers van over heel de wereld heeft hij ontelbare innerlijke schatten te delen aan zij die het kunnen gebruiken. Vooral door zacht en luisterend aanwezig te zijn (zin/zen/zijn) met wat er is.

Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword). Bovendien is hij al jaren mede-organisator van mannen gatherings om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minderjonge mannen te inspireren.

Samen met Sophie is hij de hoeder van deze voorouderlijke plek in hartje Ardennen, en samen bouwen ze Chamai uit tot een oase van rust en liefde. We brengen graag de wijsheid van moeder natuur tot bij jou en vooral de jonge generatie.

Stap mee met ons en wordt ook een cocreator van de Tribe of the Heart, waar elk Hart hard nodig is in deze intense tijd.

 

 

Interesse om onze kennis raad te plegen, samen te werken of te assisteren bij Chamai? Neem contact met ons op!