Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vader Zoon vierdaagse – Zwaarden, Waarden en Aarden – 11 tot 14 april 2024 (vanaf 11 jaar)

11 april @ 20:00 - 14 april @ 16:00

Quality-time voor vader & zoon

Een fijn weekend in verbinding met de natuur in de Ardennen, met elkaar en met enkele andere vaders en zonen

Na de vorige 2 toffe edities in het basecamp en 1 moeder-zoon 3 daagse komt de laatste van het jaar er weldra aan.

– toffe tijd samen in de bossen
– je eigen houten zwaard maken, snijden, schuren, branden, beschilderen
– oervuur maken
– snijtechnieken
– klussen in het bos
– bosspellen (gamen in het bos)
– boogschieten
– tocht naar de beverdam en de dassenburcht
– avontuur
– dammen bouwen, rivierspel
– kamperen in prachtige basecamp 2
– kampvuur koken
– challenges: sportieve uitdagingen
– Samoerai-Sky-Fight (luchtgevecht met de houten zwaarden: tibetaanse Tog Chöd of wisdom sword martial-art)
– niks doen
– lekker eten

En veel meer toffe dingen die dit weekend on-ver-ge-te-lijk maken voor elke vader en zoon!

Welkom in hartje Ardennen op het retraite centrum Chamai van Gert & Sophie. Je zal het zeker tof vinden. Tot nu toe vonden alle jongeren het super en komen altijd graag terug!

We hebben het geluk dat in de directe omgeving vele bossen in familie eigendom zijn. De voorouders van Sophie onderhouden reeds generaties lang bossen, en onze missie is om langzaam aan de bossen te herwilderen. Dat is een project dat ook de kinderen van onze kinderen zal aanbelangen, ook educatief voor scholen en groepjes. We wensen de oorspronkelijke bomen en plantengroei terug te brengen (ipv monocultuur). Elke groep die komt werkt een beetje mee in de bossen, kleine klussen, hout stapelen, takken afzagen, opkuiswerk, snoeien, bomen planten enz… En zo doen we ook iets terug voor de natuur, voor de bossen waar we dit weekend in mogen vertoeven!

Is je zoon iets jonger als 11 jaar of net 14 of 15 jaar geworden, maar wil hij graag deelnemen? Stuur ons even een mailtje en we bekijken het samen.

Inschrijving & prijzen

Je kan inschrijven via gertdaniels@msn.com en door het volgende inschrijvingsformulier in te vullen. Je deelname is definitief zodra je het inschrijvingsgeld hebt doorgestuurd.

Prijzen zijn alles inclusief: Overnachtingen in eigen tent, begeleiding, water, sap, thee, koffie, ontbijt, middagmaal, avondmaal, snacks, fruit, materialen, enz.

Duo bijdrage:

De normale bijdrage voor jou en je zoon samen zou 390 + 190 euro zijn (580). Maar dankzij steun van het ministerie van Jeugd is de totale bijdrage slechts 490 euro, of sociaal tarief is slechts 400 euro voor beide samen!

Superduo bijdrage:

Door een extra donatie maak je het mogelijk dat er een jongere kan deelnemen die financieel dit niet kan betalen, of die geen vader of ouder heeft die het kan bekostigen. In dat geval nodigen we een assistent uit die als extra man deelneemt en persoonlijke coach is voor deze jongen. Ook steun je dankbaar mijn werk met duizenden kinderen en jongeren in de jeugdzorg, waar ik zwaardyoga veerkrachttraining geef. Je kan zelf een bedrag toevoegen (100-200-300 euro…).

Het Vader Zoon weekend organiseren we regelmatig doorheen het jaar: de volgende data waarop een weekend plaatsvindt, is 8 tot 11 augustus en 6 tot 8 september Je kan ons alvast een berichtje schrijven via email als je hier voor wenst in te schrijven. Opgelet, hier gelden wel andere tarieven!

Ik schrijf me in

Begeleiding

Gert Daniels

Kinderen, jongeren en mannen/vrouwen inspireren en bewegen is m’n missie. Ik ben dans & yoga teacher en geef graag m’n wijsheid en ervaring door aan jong en oud, nodig elkeen uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Samen met Sophie wonen we op Chamai, hoeden de plek en begeleiden vele retraites voor elkeen die zoekt naar rust, natuur, beweging en herbronning. Als directeur en teacher van We See You (dans, zang, martial-arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), schenk ik vele innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn met wat er is. Ik kende vele oude, wijze teachers, en ook de vele kinderen waren waardevolle teachers, en zijn dat nog steeds! Mijn specialiteiten: de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword, martial-art veerkrachttraining die ik specifiek aanpastte op jongerenmaat). Al bijna 10j mede-organisator van mannen gatherings om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minder jonge mannen te inspireren. Ook op Chamai in het kader van dit rewilding project staan er elk jaar 3 weekends voor jongens & mannen op het programma, waar de verbinding met de natuur bijzondere initiaties mogelijk maakt.

Details

Start:
11 april @ 20:00
End:
14 april @ 16:00
Event Categories:
,