Chargement Évènements

« Tous les Évènements

  • Cet évènement est passé

Winterretraite ~ Oceaan – Maan – Vulkaan ~ 2 tot 5 december

2 décembre @ 15:00 - 5 décembre @ 16:00

We nodigen jou van harte uit op deze unieke stilte – yoga – dans – winterretraite om te herbronnen, vertragen, genieten, te verbinden met de natuur, lekker eten, het jaar los te laten, de winter te omarmen, gezellige samen zijn aan de kachel of het kampvuur.

Thema van deze retraite:

Moeder Aarde spreekt krachtig in deze tijd van grote omwenteling en transformatie. Samen zullen we luisteren naar de boodschappen voor deze tijd. Na het sterven is er een duidelijke ommekeer en is het tijd voor geboorte van het nieuwe. Samen zijn we vroedvrouwen en vroedmannen van de nieuwe tijd.

Als wijze mannen en wijze vrouwen samenkomen, samen in stilte zijn, verbinden en luisteren… dan kan het mysterie van het nieuwe leven zich ontvouwen.
Om te verbinden met de vulkaan energie maken we diep connectie met de oceaan en de maan… zo kan oermannelijk en oervrouwelijk in ons in verbinding gaan… Een innerlijk huwelijk van oerkrachten. Zowel voor je persoonlijk pad, je werk, je relatie, je gezin en je missie op aarde is deze oer-energie een grote kracht die je met zachtheid en focus kan inzetten.

Essentie van de retraite:

-verbinden met oceaan, maan, vulkaan
-verbinden met de oerelementen
-diepe vrede, stilte, liefde ervaren
-harmoniseren van oermannelijk en oervrouwelijk

DAGINDELING: (begeleiding Sophie & Gert)

– Stilte in de voormiddag
– Ochtend : meditatie, stilte, slowyoga, tibetaanse yoga, sharing circle
– Namiddag: natuur, wandeling, verbinding, rust, gewoon zijn, relaxen, niets doen
– Avond: mantra wijsheid, muziek en zang rond het vuur, vision dance, freedomdance, sufi initiatie en wijsheid

PRAKTISCH:
– aankomst ma 3 jan vanaf 15u, vertrek vrijdag 16u
– Bijdrage voor de retraite 490 euro (standaard/gedeelde kamer naar beschikbaarheid) of 440 euro (budget/slaapzaal) ( alle maaltijden, thee, water, versnaperingen, begeleiding door Sophie en Gert, overnachting.

Inschrijven en details: mail naar Sophie: chamaicentre@gmail.com

Begeleiders van deze retraite:

Gert is een schat van een man, als dans & yoga teacher geniet hij van het leven. En nodigt elkeen uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial-arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij de ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn (zin/zen/zijn) met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword). Al jaren mede-organisator van mannen gatherings om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minderjonge mannen te inspireren. Cocreator of the tribe of the Heart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen… let’s dance the change you love to see in the world! (www.wcud.be en www.gertdaniels.be)

Sophie is een prachtige schat, een wijze vrouw met een innig warm hart voor alles wat leeft, een deep soul listener, een initiator in de bijna-verloren-sacrale-wildheid, een inwijdster en hoedster van de wildheid van de natuur en haar bewoners, een gids in het land-van-niet-weten. Ze begeleid natuur retraites, solo’s en Vision Quests in en rond haar centrum Chamai in de Ardennen. Enkele jaren geleden keerde ze terug naar het huis van haar grootouders in een klein dorpje in de Ardennen om haar leven te wijden aan het hoeden van de wildheid, diep te luisteren en zorg te dragen voor de Aarde. Sophie werd opgeleid aan de School of Lost Borders in California, opgericht door Steven Foster en Meredith Little. Verder volgde ze ook opleidingen in de Spirituele Ecologie, the Way of Council, the Work that Reconnects. Ze volgt een vierjarige opleiding in het Druidisme en Keltisch Sjamanisme en is Dharma Teacher in Training in de Zentraditie. In haar workshops en trajecten werkt Sophie rond overgangsrites en solotijd in de natuur, stilte retraites en woudkunst. Ze integreert daarin de de kracht van ceremonie met haar liefde voor het land van haar voorouders en haar krachtige verbinding met alle leven en wezens in de natuur. Info over haar centrum (waar we verblijven) :
www.chamai.be

Van harte welkom
op deze unieke retraite
om te zwemmen in de oceaan van liefde, te verzachten met de maan
en de kracht van de vulkaan te ontvangen.

Détails

Début :
2 décembre @ 15:00
Fin :
5 décembre @ 16:00