Chargement Évènements

« Tous les Évènements

Wild Earth Quest – 8 tot 14 juli 2022

8 juillet 2022 @ 14:00 - 14 juillet 2022 @ 20:00

~ Begeleid door EarthWays & Chamai ~
𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐞𝐞𝐧 𝐐𝐮𝐞𝐬𝐭 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐮𝐫?
De 𝗶𝗺𝗽𝗮𝗰𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗼𝗽 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝘃𝗲𝗲𝗿𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗲𝗻 𝘄𝗲𝗹𝘇𝗶𝗷𝗻 worden sinds de corona crisis ten volle erkend. We zijn ons nog scherper bewust geworden van de nood en schaarste aan natuur in onze directe omgeving en eigen land. 𝗢𝗻𝘇𝗲 𝗯𝗲𝗵𝗼𝗲𝗳𝘁𝗲 𝗮𝗮𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝘂𝗿𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱 𝘇𝗶𝘁 𝗶𝗻 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗻. Een time-out in de natuur is daarom een immense verademing voor onze geest. Wanneer de stemmen in je hoofd ophouden, komt er plaats voor de geluiden van het bos, het ervaren van de beweging van licht en donker, de schoonheid rondom je. In je overgave aan de stilte, de tijdloosheid, de elementen, gebeurt er iets magisch. Dan spreekt de natuur tot je, geeft antwoorden op je vragen en toont je blinde vlekken.
𝗛𝗲𝘁 “𝘇𝗶𝗰𝗵 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗴𝘁𝗿𝗲𝗸𝗸𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝘂𝗿” 𝗶𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗮𝗹𝗹𝗲 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲𝗻 en is een belangrijk ritueel voor persoonlijke transformatie. Onze Earth Solo en Earth Quest zijn hedendaagse vormen van de Noors Keltische “Utiseta”, de Noord-Amerikaanse Vision Quest, het zich terugtrekken in grotten door heremieten en boeddhistische monniken. Het zijn vormen aangepast aan onze Westerse levenswijze en toegankelijk gemaakt voor iedereen. Ze helpen je je verbinding met de aarde en met jezelf terug te vinden. Als we 𝗼𝗻𝘀 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗼𝗻𝗹𝗶𝗷𝗸 𝗼𝗻𝘁𝘄𝗶𝗸𝗸𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀 𝘀𝘆𝗻𝗰𝗵𝗿𝗼𝗻𝗶𝘀𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝘄𝗮𝘁 𝗲𝗿 𝘇𝗶𝗰𝗵 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗮𝗳𝘀𝗽𝗲𝗲𝗹𝘁, met de energie van het seizoen, krijgen we exact wat we nodig hebben om een volgende stap te zetten op ons levenspad.
𝗪𝗮𝘁 𝗵𝗼𝘂𝗱𝘁 𝗱𝗲 𝗪𝗶𝗹𝗱 𝗘𝗮𝗿𝘁𝗵 𝗤𝘂𝗲𝘀𝘁 𝗶𝗻?
In de hoogtijd van de zomer trekken we er samen op uit voor onze Wild Earth Quest. Je brengt 𝟯 𝘃𝗼𝗹𝗹𝗲𝗱𝗶𝗴𝗲 𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝟮 𝗻𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 alleen en al vastende door in de natuur, zonder afleiding. De dagen voordien bereiden we ons voor, zetten we onze intenties scherp en worden we gesterkt door rituelen. De dagen na de tijd alleen in de natuur, verwerken we onze ervaringen in de cirkel, integreren en vieren we.
Traditioneel was een Vision Quest 𝗲𝗲𝗻 𝗼𝘃𝗲𝗿𝗴𝗮𝗻𝗴𝘀𝗿𝗶𝘁𝗲. Een queeste in de natuur brengt steeds heel wat innerlijke processen in beweging en is een krachtige voedingsbodem voor transformatie, onafhankelijk van wanneer je deze doet in je levensloop. Je wordt doorheen dit transformatieproces begeleid door 𝗲𝗿𝘃𝗮𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗰𝗼𝗮𝗰𝗵𝗲𝘀 (𝗦𝗼𝗽𝗵𝗶𝗲 𝗩𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝗸𝗲𝗿𝗰𝗵𝗼𝘃𝗲, 𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀 𝗛𝗼𝗲𝗿𝗲́𝗲 𝗲𝗻 𝗥𝗼𝘀𝘀 𝗢𝗹𝘀𝗼𝗻). Enkele weken voor aanvang van de Wild Earth Quest stuur je een brief met je intentie naar de begeleiders.

Indien je nog nooit tijd alleen in de natuur hebt doorgebracht, raden we je aan eerst aan de Wild Earth Solo deel te nemen:

https://www.facebook.com/events/246457210391161

. Deze is de perfecte voorbereiding voor de Earth Quest.

Wil je meer info om te weten of de Earth Quest iets voor jou is: we organiseren 𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 in mei. Laat ons zo snel mogelijk weten als je geïnteresseerd bent, dan nodigen we je daarvoor uit. Uiteraard kan je ons intussen ook contacteren met je vragen.
𝗕𝗲𝗴𝗲𝗹𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴
𝗦𝗼𝗽𝗵𝗶𝗲 𝗩𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝗸𝗲𝗿𝗰𝗵𝗼𝘃𝗲 – 𝗖𝗵𝗮𝗺𝗮𝗶
Sophie is een liefhebber van het wilde en de natuur. Ze werd opgeleid als Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast beoefent ze sinds verschillende jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie, en is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een natuur leercentrum, waar Sophie workshops en ervaringsgerichte reizen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stille retraites en alle ervaringen die avontuur, aanwezigheid en zachtheid samenbrengen.
chamaicentre@gmail.com www.chamai.be
𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀 𝗛𝗼𝗲𝗿𝗲́𝗲 – 𝗘𝗮𝗿𝘁𝗵𝗪𝗮𝘆𝘀
Chris is psycholoog, systemisch coach, organisatie en leadership coach en begeleidt individuen en teams doorheen diepe transformatie-processen. Met EarthWays begeleidde ze de voorbije jaren Nature retreats in de Ardennen, Frankrijk en Portugal samen met haar partner Ross Olson. EarthWays wil organisaties naar buiten brengen via EarthStorms, en de natuur naar binnen via werk rond duurzaamheid (Common Good model), seizoensrituelen, …. Chris verdiepte haar verbinding met de natuur door de Vision Quests die ze ondernam. Ze schreef hierover “It’s in our nature”. Met haar partner Ross Olson deelt ze haar ervaring met indigene culturen & natuurrituelen en het respect voor de wijsheid van Elders uit verschillende tradities. Haar passie is om mensen terug thuis te brengen in de natuur, en zo ook actief bij te dragen aan ecologisch bewustzijn. Chris geeft naast haar werk in organisaties ook een opleiding “natuurwijsheid voor coaches”.
chrishoeree@earthways.eu www.earthways.eu
𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗶𝗻𝗴
Inschrijven voor de Earth Quest kan tot 15 juni door een mailtje naar chamaicentre@gmail.com.

De prijscategorieën voor de begeleiding van de Earth Quest (excl. overnachting en maaltijden) zijn:

𝗦𝘁𝗮𝗻𝗱𝗮𝗮𝗿𝗱 𝗽𝗿𝗶𝗷𝘀: 800€ (incl. BTW)

𝗦𝘂𝗽𝗽𝗼𝗿𝘁𝗲𝗿 𝗽𝗿𝗶𝗷𝘀: 880€ (incl. BTW). Als je een deelname mogelijk wil maken voor iemand die de standaard prijs niet kan betalen. Je mag uiteraard ook gewoon een donatie naar eigen keuze toevoegen aan de standaardprijs.

Voor wat betreft de overnachting zijn er verschillende opties (oa. enkele of gedeelde kamer en overnachting in eigen tent).
Je bent ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 200€. Het resterende bedrag dient betaald te zijn 3 weken voor de start van de EarthQuest. Storting op BE14 9733 6372 5883 (Sophie Vandenkerchove). Met mededeling “deelname X 2021 – je naam”.
Indien de Earth Quest geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren 3 weken voor de start van de Earth Quest (zonder dringende redenen), wordt het voorschot ingehouden. Indien gewenst kan een factuur gevraagd worden.
~ 𝑁𝑎𝑡𝑢𝑟𝑒 𝑖𝑠 𝑎𝑛 𝑖𝑛𝑐𝑜𝑚𝑝𝑎𝑟𝑎𝑏𝑙𝑒 𝑔𝑢𝑖𝑑𝑒 𝑖𝑓 𝑦𝑜𝑢 𝑘𝑛𝑜𝑤 ℎ𝑜𝑤 𝑡𝑜 𝑓𝑜𝑙𝑙𝑜𝑤 ℎ𝑒𝑟. 𝑆ℎ𝑒 𝑖𝑠 𝑙𝑖𝑘𝑒 𝑡ℎ𝑒 𝑛𝑒𝑒𝑑𝑙𝑒 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑎𝑠𝑠 𝑝𝑜𝑖𝑛𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑡𝑜 𝑡ℎ𝑒 𝑁𝑜𝑟𝑡ℎ, 𝑤ℎ𝑖𝑐ℎ 𝑖𝑠 𝑚𝑜𝑠𝑡 𝑢𝑠𝑒𝑓𝑢𝑙…𝑤ℎ𝑒𝑛 𝑦𝑜𝑢 𝑘𝑛𝑜𝑤 ℎ𝑜𝑤 𝑡𝑜 𝑛𝑎𝑣𝑖𝑔𝑎𝑡𝑒. 𝐶.𝐺. 𝐽𝑢𝑛𝑔 ~
Vind het evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/921142145362350

Détails

Début :
8 juillet 2022 @ 14:00
Fin :
14 juillet 2022 @ 20:00