Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wild Awareness zijnsweek – 21 tot 25 juni 2023

21 juni @ 15:00 - 25 juni @ 16:00

Een vijfdaagse retraite in het bos voor jezelf en in gemeenschap.
Tijdens deze retraite verblijf je een week in een tentengemeenschap op een magische plek in de bossen van de Ardennen. Je leeft off grid, maakt diep contact met de natuur door meditatie, rust, wandelen. Je komt uitgebreid in contact komen met eigen Wilde Natuur. Er zijn momenten samen in groep en ook veel tijd voor jezelf in de natuur.
Het samenzijn als een gemeenschap in de natuur geeft je hernieuwd vertrouwen in jezelf. Op deze manier word je je op een natuurlijke manier “bewust” van wie je bent en hoe je een deel kan zijn van het bos. We ondersteunen elkaar om onze eigen aanwezigheid te “omarmen”, er voor onszelf te zijn en in deze Grotere Aanwezigheid te groeien met het bos.
Programma van elke dag
We beginnen elke dag in stilte met meditatie en bezinning. Daarna ontbijten we samen. Elk van de deelnemers en begeleiders neemt elke dag een taak op zich in het kamp, ’s morgens of ’s avonds: hout sprokkelen, water halen, vuur maken, koken, de afwas doen,.. Na de dagtaakjes houden we een deelcirkel en vervolgens neemt iedereen z’n lunch mee en volgt in de namiddag z’n eigen pad: rusten, schrijven, mediteren bij een beekje, een dagtocht maken, planten verzamelen, houtbewerken, een natuur kunstwerk maken,.. Soms mediteren we met een vraag die opgekomen is in de deelcirkel of geven we elkaar een opdracht of oefening om dieper in contact te komen met de eigen Wilde Natuur.
Tegen de late namiddag keren we terug naar het kamp, waarna we lekker samen koken en onze verhalen van de dag delen bij het kampvuur (zoals in de tribes gebeurde). De avonden zijn meestal vrij, maar er is ook steeds de mogelijkheid om samen een ritueel vorm te geven, te dansen of te zingen. De eerste dagen van de week verblijf je vooral in de nabije omgeving van het kamp, met veel rust, tijd voor jezelf en de natuur. De laatste 2 dagen help je mee in het community rewilding bosproject van Chamai ter plekke of in de omringende bossen.
DAGOPDELING

Dag 1 – Gronden in het bos

15.00 Aankomst bij Chamai retraitecentrum
16:00 Vertrek naar het basecamp in het bos
16.30 Kennismaking en praktische afspraken
18.30 Avondeten
19.30 Vrije avond

Dag 1 tot Dag 3 – Verbindend samenzijn in het bos

08.30 Stilte meditatie en yoga
09.15 Ontbijt
10.00 Deelcirkel
11.30 Dagtaakjes
12.00 Lunch maken en vrije namiddag
13.00 Vrije namiddag: wandelen, natuurverbindingsoefeningen, tijd voor jezelf
17.00 Terugkeer naar het kamp
18:30 Avondeten
20:00 Vrije avond rond het kampvuur met liederen, muziek,…

Dag 4 – Rewilding dag

08.30 Stilte meditatie en yoga
09.15 Ontbijt
10.00 Lunch maken
10:30 Briefing en theoretische input
11.00 Community werk in het bos, lunch bij het vuur

15:00 Vrij
17:00 Avondeten
19:00 Observatie & deel cirkel
20:00 Gezellig samenzijn

Dag 5 – Rewilding dag & afscheid

08.30 Stilte meditatie en yoga
09.15 Ontbijt
10.30 Lunch maken, inpakken
11.30 Briefing en theoretische input
12.00 Community werk in het bos, lunch bij het vuur
14.30 Natuurritueel
15:00 Laatste observatie en deel cirkel
16:00 Afscheid

Op de laatste dag eindigen we rond 15u in het bos. We gaan dan terug naar het retraitecentrum om daar de auto’s op te halen en afscheid te nemen van elkaar.

Inschrijvingen en prijzen

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar chamaicentre@gmail.com.

De prijscategorieën voor de zijnsweek zijn:

Standaard prijs: 590 euro
Supporter & business prijs (indien je graag een factuur wenst): 690 euro

Als de standaard prijs een barrière voor je is, kan je contact opnemen en kijken we of je aan een verlaagd tarief kan deelnemen.

Je bent volledig ingeschreven wanneer je een voorschot betaald hebt van 200 euro. Het resterende bedrag dient betaald te zijn ten laatste 3 weken voor aanvang van de week. Je kan ook steeds het volledige bedrag van je inschrijving in één keer overschrijven. Overschrijving op BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove. Met mededeling “Wild Awareness & Rewilding week augustus 2023 – je naam”. Indien het weekend geannuleerd dient te worden, wordt het voorschot terugbetaald. Bij zelf annuleren, wordt het voorschot ingehouden om de kosten van je annulatie te dekken.

De Wild Awareness & Rewilding week is een evenement dat we op regelmatige basis organiseren doorheen het jaar: de volgende data waarop de week plaatsvindt, is 4 tot 8 augustus 2023. Je kan ons een berichtje schrijven via chamaicentre@gmail.com, dan houden we je op de hoogte zodra de volgende zijnsweek gelanceerd is om je als eerste in te schrijven.

Begeleiders van de retraite

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de Wilde Natuur. Ze volgde een opleiding tot Wilderness Rites of Passage Guide aan de School of Lost Borders in Californië. Daarnaast beoefent ze al vele jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie, en heeft ze verschillende inwijdingen in Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem ontvangen. Als eigen beoefening loopt Sophie regelmatig pelgrimsroutes in de Ardennen, waar ze haar meest diepgaande inzichten in haar eigen leven heeft kunnen ontvangen. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band koesterde met het land van haar voorouders. Na het zwerven door wilde plekken in de steden, verhuisde ze terug naar haar voorouderlijk dorp om Chamai op te richten, een retraitecentrum, waar ze natuurretraites geeft voor groepen en individuen en ook groepen ontvangt voor natuurworkshops.

Gegevens

Begin:
21 juni @ 15:00
Einde:
25 juni @ 16:00