Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Creatief weekend met natuurlijke kleuren – 29 tot 31 maart 2024

29 maart @ 15:00 - 31 maart @ 16:00

Tijdens dit weekend zijn we creatief in de weer met schilderen, tekenen en kleuren met: natuurlijke pigmenten!

Je leert welke natuurlijke kleuren je uit planten, groentes en fruit kan halen en wat je hiermee allemaal voor moois kan doen. Je leert ook verschillende technieken om papier, stof of ander materiaal te kleuren en we maken mooie creaties met de zelfgemaakte pigmenten. Naast enkele basisrecepten is er ook ruimte om te experimenteren tijdens het weekend!

Technieken die we leren:

– Natuurlijke verf maken om te schilderen, tekenen, kleuren
– Inkt maken
– Natuurlijke textielverf maken
– Textiel verven met planten en groenten

Je krijgt ook enkele van onze gemaakte kleuren mee naar huis, samen met de receptjes zodat je thuis aan verder de slag kan met experimenteren en uitproberen!

Dit weekend is open voor alle leeftijden vanaf 8 jaar.

Verblijf

Tijdens de retraite overnacht je bij Chamai, in de Oude Pastorij van het kleine dorpje Hodister, in de Ardennen. Je overnacht in een ruime kamer met 2 of 3 personen. Privé kamers zijn enkel mogelijk bij een beperkt aantal inschrijvingen en mits betaling van een extra toelage. We bereiden ook elke dag heerlijke vegetarische maaltijden met kruiden en groentjes uit eigen tuin. Iedereen helpt af en toe mee met groentjes snijden, afruimen en de afwas. Thee, koffie en drankjes zijn voorzien.

Begeleiding

Sophie Vandenkerchove

Sophie is een liefhebber van de wilde Natuur. Ze werd opgeleid als Vision Quest & Rites of Passage begeleider aan de School of Lost Borders in Californië, USA. Daarnaast is ze ingewijd in het Druïdisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem en beoefent ze al jaren Zen meditatie in de Koreaanse traditie. Sophie groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ze als kind al een sterke band met het land van haar voorouders voelde. Na een poosje van de wildheid van de steden te hebben geleerd, verhuisde ze opnieuw naar het dorp met de intentie om aan de herverbinding van de Mens met de eigen Natuur bij te dragen. Hieruit ontstond Chamai: een retraite centrum in de natuur, waar Sophie retraites en trainingen in en met de natuur aanbiedt. In haar werk verweeft Sophie de kracht van ceremonie met haar grote liefde voor natuur en mens. Ze is gepassioneerd door pelgrimstochten, solo tijd in de natuur, stilte retraites en alle ervaringen die aanwezigheid, zachtheid en avontuur samenbrengen.

www.chamai.be

      

Gert Daniels

Gert is een schat van een man, als dans en yoga teacher geniet hij van het leven. En nodigt ieder uit om te leven vanuit Hart en Gevoel. Hij is directeur en manusje-van-alles van de vzw We See You (dans, zang, martial arts voor kwetsbare kinderen en jongeren en scholen), en dankzij vele teachers wereldwijd schenkt hij de ontelbare innerlijke schatten aan zij die het kunnen gebruiken door zacht en luisterend aanwezig te zijn met wat er is. Zijn specialiteiten zijn de Sacrale Sufi Derwisj Dans en de Zwaarddans (Tog Chöd Wisdom Sword). Al jaren mede-organisator van mannen bijeenkomsten om mannen meer in hart en gevoel te begeleiden en jonge en minder jonge mannen te inspireren. Co Creator of the tribe of the Heart, waar elk Hart hard nodig is in deze tijd van grote veranderingen.. Let’s dance the change you love to see in the world!

www.weseeyou.be      www.gertdaniels.be

Inschrijving & prijzen

Inschrijven voor het weekend kan je door het inschrijvingsformulier in te vullen.

Standaard prijs: 390 euro
Supporter prijs (als je graag een factuur wenst of iemand wil steunen die het financieel niet zo breed heeft): 490 euro

Kom je met je kids: dan is de prijs voor jou met één zoon/dochter: 390 + 190 euro: 580 euro, een 2de of 3de zoon of dochter kan mee voor 80 euro.

Wens je graag een factuur, dan komt het voor jou op 700 euro.

Mocht deze bijdrage een barrière zijn voor jou om deel te nemen aan het weekend, mag je graag contact opnemen en dan kijken we wat er mogelijk is.

Je bent definitief ingeschreven wanneer je het volledige bedrag van je inschrijving hebt overgeschreven via de volgende rekening: BE12 7340 4886 7292 – Sophie Vandenkerchove, met mededeling “Creatief weekend met natuurlijke pigmenten maart 2024 – je naam”.

Deadline om in te schrijven is ten laatste 3 weken voor aanvang van de retraite en mits betaling van de inschrijving.

Bij annulering van je deelname, wordt een deel van je bijdrage ingehouden, om de administratieve kosten te dekken van je annulering. Twee maanden vooraf wordt 25% van je bijdrage teruggehouden, één maand vooraf 50% en 2 weken vooraf: 75% van je bijdrage. Als de retraite door externe organisatorische redenen moet geannuleerd worden, word je inschrijving volledig terugbetaald.

Gegevens

Begin:
29 maart @ 15:00
Einde:
31 maart @ 16:00
Evenement Categorieën:
,